voice course

μαθήματα φωνητικής

Walk and talk

Στα μαθήματα φωνητικής του Calderone, προτείνουμε μια νέα μέθοδο εκμάθησης τραγουδιού

Η μέθοδος διδασκαλίας που έχω επινοήσει βασίζεται στην φυσική κίνηση του σώματος, καθώς και στην φυσική (ομιλητική) παραγωγή του ήχου. Τα βασικά της στοιχεία είναι:

Η απελευθέρωση του σώματος από την ενεργοποίηση των μυών που δεν είναι χρήσιμοι  στο τραγούδι (μύες του λαιμού, ώμοι, στήθος κ.α.), και στόχευση στους μύες που είναι απαραίτητοι για το τραγούδι, όπως οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι μύες.

Απελευθέρωση του στόματος και του σαγονιού από πιέσεις και εντάσεις, ούτως ώστε να παράγεται ελεύθερος ήχος, και να αξιοποιούνται τα αντηχεία του προσώπου και του κεφαλιού. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την ανάδειξη και βελτίωση της φυσικής ομιλητικής φωνής.

Ελεύθερη αναπνοή και διαρκής ροή μεταξύ εισπνοής και εκπνοής, μέσα από ασκήσεις κίνησης και απελευθέρωσης του σώματος.

Εισαγωγή και πρακτική εφαρμογή των όρων της μουσικής σημειογραφίας (legato, marcato κλπ), και εκμάθηση της χρήσης τους για την ορθή ερμηνεία των μουσικών φράσεων.

Εκμάθηση ρεπερτορίου, με στόχευση στην ανάλυση των χαρακτήρων ενός μουσικού έργου, και την χρήση της παλέτας των αυθεντικών συναισθημάτων του μαθητή, για την ολοκληρωμένη ερμηνεία ενός μουσικού ρόλου.

Η μέθοδος έχει τρία στάδια:

  • Ανακάλυψη του πυρήνα της φωνής του μαθητή, δηλαδή της σωστής ομιλητικής φωνής.
  • Στήριξη και προβολή της φωνής με την ενεργοποίηση των κοιλιακών και ραχιαίων μυών.
  • Εκμάθηση ρεπερτορίου.

 

Τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται, έτσι ώστε να μπορεί ο μαθητής να βλέπει και να ακούει τα αποτελέσματα της δουλειάς του.

Διάρκεια μαθημάτων από αρχές Σεπτέμβριο έως και τέλος Ιουνίου.

Τα μαθήματα είναι ατομικά, 4 φορές τον μήνα, διάρκειας 30 ή 45 λεπτών (ανάλογα με τον σπουδαστή), η ώρα διεξαγωγής, του κάθε ιδιαίτερου, καθορίζεται από τον καθηγητή και τους σπουδαστές, τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα, από αρχές Σεπτεμβρίου έως και τον Ιούνιο.

Στο τέλος Ιουνίου κάθε χρονιάς οι σπουδαστές παρουσιάζουν στο «7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του calderone» την μουσική παράστασή του τμήματος τους, σε επιμέλεια/διδασκαλία Νίκος Παινέζης.

 

Συνδρομή:

500Є+24% ετήσια συνδρομή (αφορά ατομικά μαθήματα διάρκειας 30 λεπτών)

Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής

τρόπος πληρωμής: 30% με την εγγραφή σας και το υπόλοιπο 70% με την έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς.

Για όποιον/α επιθυμεί να εξοφλήσει όλο τον κύκλο από την αρχή της σπουδαστικής χρονιάς δίνεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού.

Κατόπιν συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του υπόλοιπου 70% σε δέκα μηνιαίες δόσεις των 35Є, στους σπουδαστές.

H προκαταβολή 30% δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που ο σπουδαστής αποχωρήσει από τα μαθήματα.

Στην συνδρομή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Για τους σπουδαστές που κατόπιν συμφωνίας θα πληρώνουν σε ισόποσες δόσεις, η συνδρομή δίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Οι Υποψήφιοι Σπουδαστές για το τμήμα τραγουδιού πρέπει να κλείσουν ραντεβού, για προσωπική συνέντευξη/μάθημα γνωριμίας στο 213 00 58 407, με τον υπεύθυνο του τμήματος, Νίκο Παινέζη.

Νίκος Παινέζης

Ο Νίκος Παινέζης σπούδασε λυρικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών, στο Guildhall School of Music and Drama, και στη  Royal Scottish Academy of Music and Drama. Ως σολίστ (βαρύτονος) έχει συνεργαστεί με τη Λυρική Σκηνή και με τις Opera South, Barefoot Opera (Αγγλία), Opera Piccola (Αυστρία). Συμμετείχε στην ταινία Alcina, που γυρίστηκε στη Νότια Αγγλία, υπό τη σκηνοθεσία της Nichola Bruce. Από το 2000 μέχρι το 2009 ήταν μόνιμο μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ. Eίναι καθηγητής φωνητικής στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, καθώς και μαέστρος της χορωδίας του Ωδείου. Είναι μαέστρος της χορωδίας του δήμου Άργους, καθηγητής μονωδίας, και υπεύθυνος της χορωδίας του δημοτικού Ωδείου Άργους. Ως διευθυντής της χορωδίας «Οι Μελωδοί», παρουσίασε το «Δαυίδ» του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη «Missa Criolla» του Ariel Ramirez στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Κηφισιά. Επίσης, ως μαέστρος χορωδίας παρουσίασε τα έργα “Maria de Buenos Aires” (Astor Piazzola), και “Raven (Κωστής Κριτσωτάκης) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου συμμετείχε και ως ηθοποιός στους ρόλους του “Duende” και “narrator”  αντίστοιχα.

 

Copy link
Powered by Social Snap