Διδάσκουν

Μαίρη Μαραγκουδάκη

Η Μαίρη Μαραγκουδάκη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου. Απόφοιτος της σχολής θεάτρου του Άκη Δαβή. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του Studio Μελενίκου, πρώην Studio της οδού Πλαταιών. Έχει δημιουργήσει το θεατρικό εργαστήρι του studio της οδού Μελενίκου όπου και διδάσκει από το 2010. Από το 2001 έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 20 παραστάσεις. Ειδικεύεται στο πειραματικό θέατρο, γράφει, διασκευάζει ή συνθέτει τα κείμενα των παραστάσεών της. Σαν ηθοποιός έχει ασχοληθεί με το θέατρο δρόμου – σωματικό θέατρο, το σύγχρονο θέατρο, την performance, τον κινηματογράφο και τον σύγχρονο χορό.

Μαρία Αγγέλου

Η Μαρία Αγγέλου, γεννήθηκε στην Κρήτη το 1961. «Δυναμική εκπρόσωπος του μεταμοντέρνου χοροθεάτρου στην Ελλάδα του ‘90» (Χορός και Θέατρο, Αθήνα, 2004, εκδ. Έφεσσος). Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Την περίοδο 1981-1984 θα εγκατασταθεί στο Παρίσι όπου εκπαιδεύεται στο Centre International de la Dance και τη μιμική. Το 1985 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου συνεχίζει να εκπαιδεύεται στις τεχνικές σύγχρονου χορού, κυρίως σε αυτές που αργότερα χρησιμοποιεί ως χορογράφος, που είναι οι release τεχνικές και το Butoh, είδος σύγχρονου χορού που ξεκίνησε στην Ιαπωνία στο τέλος της δεκαετίας του ΄60. Το 1990 ιδρύει την ομάδα χορού 14η ΜΕΡΑ, η οποία επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, και της οποίας έχει χορογραφήσει και διευθύνει καλλιτεχνικά όλες τις μέχρι τώρα παραγωγές. Το 1991-2008 συνεργάζεται με τον Άκη Δαβή στο το Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης Άκη Δαβή, με την αποκλειστική της διδασκαλία χορού-κίνησης και αυτοσχεδιασμού, έχουν αποφοιτήσει πάνω από 450 ηθοποιοί με ιδιαίτερη παιδεία στο σώμα. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες : Άκη Δαβη, Ανδρέα Σεφτελή, Τηλέμαχο Μουτσαδάκη, Σταύρο Τσακίρη, Ρούλα Πατεράκη, κ.α. Έχει συνεργαστεί σε δικές της παραγωγές, σε εικαστικό επίπεδο με τους : Δημήτρη Παπαϊωάννου, Νίκο Αλεξίου, Ηλία Λεδάκη, Φίλιππο Κουτσαφτή, Αλέκο Γιάνναρο, Αντωνη Βολανάκη. Διοργανώνει με πάγια τακτική ετήσια εργαστήρια και εξειδικευμένα σεμινάρια, προσθέτοντας νέες κατευθύνσεις στη διδασκαλία του χορού. Διδάσκοντας συστηματικά χορό τα τελευταία 20 χρόνια, η Μαρία Αγγέλου έχει διαμορφώσει μέσα από τη δική της μεθοδολογική προσέγγιση ένα τρόπο διδασκαλίας που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ουσία και την αρχή της κίνησης.

Νίκος Παινέζης

Ο Νίκος Παινέζης σπούδασε λυρικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών, στο Guildhall School of Music and Drama, και στη Royal Scottish Academy of Music and Drama. Ως σολίστ (βαρύτονος) έχει συνεργαστεί με τη Λυρική Σκηνή και με τις Opera South, Barefoot Opera (Αγγλία), Opera Piccola (Αυστρία). Συμμετείχε στην ταινία Alcina, που γυρίστηκε στη Νότια Αγγλία, υπό τη σκηνοθεσία της Nichola Bruce. Από το 2000 μέχρι το 2009 ήταν μόνιμο μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ. Συνέθεσε τη μουσική για το θεατρικό έργο «Αιώνιος Προμηθέας», όπου συμμετείχε και ως performer . Eίναι καθηγητής φωνητικής στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, καθώς και μαέστρος της χορωδίας του Ωδείου. Είναι καθηγητής φωνητικής και musical theatre στο New York Acting Studio. Ως διευθυντής χορωδίας παρουσίασε το «Δαυίδ» του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη «Missa Criolla» του Ariel Ramirez στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Κηφισιά, καθώς και τα έργα “Maria de Buenos Aires” (Astor Piazzola), και “Raven (Κωστής Κριτσωτάκης) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου συμμετείχε και ως ηθοποιός στους ρόλους του “Duende” και “narrator” αντίστοιχα.

Μανώλης Βαζαίος

Ο Μανώλης Βαζαίος είναι απόφοιτος της σχολής θεάτρου το Άκη Δαβή. Από το 2009 συνεργάζεται με την καλλιτεχνική εταιρία Modus Faciendi. Σαν ηθοποιός έχει παίξει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Διδάσκει στο studio Μελενίκου από τον Οκτώβριο του 2014.

Τάσος Σκλαβούνος

O Tάσος Σκλαβούνος είναι φωτογράφος. Ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του Studio Μελενίκου, πρώην Studio της οδού Πλαταιών. Έχει δημιουργήσει το φωτογραφικό εργαστήρι του Studio Mελενίκου, πρώην Studio της οδού Πλαταιών όπου και διδάσκει από το 2009. Ασχολείται με την διαφήμιση σε καταλόγους, still life και την καλλιτεχνική φωτογραφία, λάτρης των αναλογικών μηχανών και συγκεκριμένα του μεσαίου και του μεγάλου φορμά. Από το 2000 εκτός από την φωτογραφία ασχολείται με φωτισμούς θεάτρου, έχει φωτίσει πάνω από 150 παραστάσεις σε Ελλάδα και Eξωτερικό.

Copy link
Powered by Social Snap