Επτά λόγοι για να μάθετε φωτογραφία στο studio Μελενίκου

2 Σεπτεμβρίου, 2018

  1. Για να ανακαλύψετε την δημιουργικότητά σας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως δεν είναι δημιουργικοί μόνο και μόνο επειδή η ρουτίνα της καθημερινότητας τους στερεί τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Μαθαίνοντας όμως τη χρήση του φωτός, τις ιδιότητες του φακού, την σύνθεση του κάδρου στην φωτογραφία μπορεί κάποιος να ανάψει και να ξαναβρεί αυτή την δημιουργική σπίθα μέσα του.

 

  1. Η φωτογραφία χωράει στη ζωή σας όσο πολυάσχολοι κι αν είστε

Δεν χρειάζεται να στερήσετε χρόνο από την οικογένεια, τη δουλειά σας ή τη διασκέδαση σας για να εξασκηθείτε. Αντίθετα μπορείτε να έχετε μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή κι αν όχι το κινητό ή το tablet σε κάθε σας δραστηριότητα.

 

  1. Είναι ένας καλός λόγος για να βγείτε ή για να ταξιδέψετε

Η ενασχόληση με τη φωτογραφία σας δίνει το κίνητρο να βγείτε από το σπίτι. Να φωτογραφίσετε σημεία της πόλης που ζείτε, μέρη της χώρας ή γιατί όχι; Άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς. Είτε κάνετε μια μικρή διαδρομή με τα πόδια, είτε ταξιδεύετε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, έχοντας μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή το ταξίδι αποκτάει νέα διάσταση.

 

  1. Μπορείτε να γίνετε μέλος μια κοινότητας

Στο studio Μελενίκου γίνεστε μέλος μιας ενεργής καλλιτεχνικής κοινότητας με δεκάδες δραστηριότητες. Έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα μπορείτε να ανταλλάξετε γνώσεις και εξοπλισμό, να συμμετέχετε σε καλλιτεχνικά πρότζεκτ και εκθέσεις και πάνω από όλα να αποκτήσετε μια σημαντική δεξιότητα.

 

  1. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα προσωπικό στυλ

Μέσα από τα μαθήματα και την πρακτική εξάσκηση στο studio Μελενίκου μαθαίνετε να αναπτύσσετε και τελικά να καθορίζετε εσείς το προσωπικό σας ύφος, χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε νόρμες ή να αντιγράφετε το στυλ κάποιου άλλου. Σας δίνουμε τη δυνατότητα να εξασκηθείτε σε πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό στούντιο, στη φωτογραφία δρόμου, στο γυμνό, στο πορτραίτο, στην διαφημιστική φωτογραφία, σε πραγματικά event και παραστάσεις θεάτρου και χορού.

 

  1. Είναι ζήτημα φωτός

Μαθαίνοντας κάποιος φωτογραφία, στην ουσία μαθαίνει να παρατηρεί το φως. Ο σπουδαίος Wim Wenders λέει: «φωτογραφίζω στα ελληνικά σημαίνει ζωγραφίζω με το φως». Όλες οι ρυθμίσεις που χρειάζεται να κάνετε στην μηχανή κάθε στιγμή, έχουν να κάνουν με το φως. Μαθαίνοντας πως λειτουργεί η μηχανή και παρατηρώντας το φως, μπορεί κανείς να φτάσει να δημιουργεί μαγικές εικόνες θέτοντας στην υπηρεσία του το φως, το σκοτάδι και τις σκιές.

 

  1. Η φωτογραφία αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Κάθε φωτογραφία δείχνει τον τρόπο που ο φωτογράφος αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του. Τι κράτησε μέσα στο κάδρο του και τι άφησε απ’ έξω. Αν έβαλε χρώμα ή το αφαίρεσε. Αν επέλεξε να προβάλει ή να κρύψει το background και πολλά άλλα.

 

Beginners Photography Course

Η πρώτη συνάντηση/γνωριμία/εγγραφή θα γίνει την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00 στο φουαγιέ του studio Μελενίκου

Από τις 25 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου σας περιμένουμε στο studio Μελενίκου για να σας ενημερώσουμε για τα νέα μας τμήματα και τις δράσεις μας, απο τις 17.00 έως 21.00

https://studiomelenikou.gr/

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Share via
Copy link
Powered by Social Snap