Ιδέες για δημιουργική φωτογραφία

1 Δεκεμβρίου, 2021

Visual Diaries

Της Έλενας Γαλάνη

Το πρώτο θέμα στην νέα μας σειρά “Ιδέες για δημιουργική φωτογραφία” είναι το Visual Diaries της Έλενας Γαλάνη. Μια φωτογραφική περιπλάνηση που συνοδεύεται από κείμενο και δημιουργεί ένα ψηφιακό φωτο-ημερολόγιο. Μια καταγραφή απλών εικόνων και σκέψεων ή ίσως στιγμές που θέλεις να κρατήσεις στην μνήμη, που με αυτόν τον τρόπο μετατρέπονται σε αυτό που ονομάζουμε “σημαντικές”


Αυτή η σειρά δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Ημερολόγια Αστικού Τοπίου» με τον Γιάννη Μισουρίδη που λόγω lockdown γινόταν διαδικτυακά. Είχαμε σαν οδηγία να χρησιμοποιήσουμε εικόνες σε συνδυασμό με κείμενο. Το ποίημα ήταν κάτι που είχα γράψει παλιότερα. Η φωτογραφική σειρά ήρθε μέσα στην καραντίνα. Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός με ώθησε στο να βγαίνω καθημερινά φωτοβόλτες, άλλοτε ολόκληρες ώρες, άλλοτε ίσα-ίσα για να θυμηθώ πως είναι το έξω.
Πέρασα πολύ χρόνο εξερευνώντας το Κερατσίνι, προσπαθώντας να διατηρήσω μια αίσθηση ελευθερίας.
Η φωτογραφία ήταν αυτό που με βοήθησε να παίρνω ανάσες, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το σχεδόν μόνιμο τότε αίσθημα αυτού του βάρους στο στήθος που ο εγκλεισμός μας άφησε κατάλοιπο στο συλλογικό ασυνείδητο.
Δημιούργησα αρκετές σειρές που διαπραγματεύονται τους άδειους δρόμους, τα ίχνη των ανθρώπων, της μνήμες μιας ζωής «κανονικής» μέχρι λίγο καιρό πριν.

Για την Δημιουργό

Περισσότερα για την Έλενα Γαλάνη, μπορείτε να βρείτε σε αυτό τον σύνδεσμο: “Διδάσκουν “

Share via
Copy link
Powered by Social Snap