καλλιτεχνικό φωτορεπορτάζ

μαθήματα φωτογραφίας, φωτορεπορτάζ

καλλιτεχνικό φωτορεπορτάζ

Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Η πλήρης ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, στις 18:00 στο φουαγέ του Calderone (Μελενίκου 31, Βοτανικός)

Τμήματα maximum 15 ατόμων.

πρόγραμμα μαθημάτων

κάθε Πέμπτη, 19.00 έως 22.00:

  • Διάρκεια: 9 μήνες
  • Διδάσκων: Θωμάς Δασκαλάκης (φωτορεπόρτερ, συνιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου NDP, ενεργό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ))

 

Ο Θωμάς Δασκαλάκης είναι φωτορεπόρτερ, συνιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου NDP και από το 1998 ενεργό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ). Αποφοίτησε από την ESP και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο εργαστήρι φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου και του ΚΕΚ Γαία και σεμιναρια του Φωτογράφου. Από το 1995 συνεργάζεται με εφημερίδες περιοδικά και ηλεκτρονικό Τύπο, ευρείας κυκλοφορίας του Ελληνικού Τύπου και του Διεθνές τύπου ενώ παράλληλα διατηρεί συνεργασία με μεγάλα πρακτορεία του εξωτερικού, κρατικούς και ιδιωτικούς θεατρικούς φορείς της Ελλάδας και γνωστά ονόματα από τον χώρο της μόδας, ενώ φωτογραφίες του έχουν συμπεριληφθεί σε εκδόσεις μουσικών άλμπουμ Ελλήνων καλλιτεχνών.

To εργαστήρι φωτογραφίας του Calderone εντάσσει στο πρόγραμμά του μία νέα θεματική ενότητα, το Καλλιτεχνικό Φωτορεπορτάζ, με στόχο την πλήρη κάλυψη του όρου σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους και χωρίζεται σε δύο κύκλους:

1ος κύκλος (από 10/19 έως και 01/2020)

  • Εισαγωγή στην ιστορία του καλλιτεχνικού φωτορεπορτάζ και αναφορά στους κανόνες της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς
  • Παρουσίαση φωτογράφων και οπτικού υλικού από το χώρο του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, της μόδας και του κινηματογράφου.
  • Ανάλυση εξοπλισμού, τεχνικές λήψεις, φωτιστικές πηγές

2ος κύκλος (από 02/2020 έως 06/2020)

  • Γνωριμία με τη βιομηχανία του θεάματος Εφαρμογή των τεχνικών σε πραγματικές συνθήκες κάλυψης καλλιτεχνικών δρώμενων (πρόβες, παρασκήνια, παραστάσεις, συναυλίες και μόδα)

 

 

Κάθε χρονιά οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εκθέσεις και δράσεις.

To διδακτικό έτος ξεκινάει αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη ΙουνίουΤα μαθήματα είναι 3ώρα μια φορά την εβδομάδα (συνολικά 4 συναντήσεις το μήνα).

Πέρα από το θεωρητικό μέρος, υπάρχει και η πρακτική εξάσκηση, για την κατανόηση αυτών που διδάσκονται κατά την διάρκεια του έτους, αλλα και με εργασίες που γίνονται έξω από το studio.

Παρέχεται βεβαίωση σπουδών σε όσους έχουν ολοκληρώσει όλο το course

Στο τέλος της χρονιάς όλοι οι σπουδαστές των εργαστηρίων παίρνουν μέρος στο 7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του Calderone, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση είναι 90Є και περιλαμβάνει την εκτύπωση 4 φωτογραφιών σε διάσταση 40×60 σε fine art χαρτί από την fujifilm Hellas, ανάρτηση για μια εβδομάδα στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ, προώθηση, αφίσες, πανό. Η συμμετοχή δεν περιλαμβάνεται στα δίδακτρα του έτους καθώς και ο τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών.

Συνδρομή:

450Є για όποιον/α επιθυμεί να εξοφλήσει όλο τον κύκλο από την αρχή της σπουδαστικής χρονιάς (έκπτωση ~16%), δίνεται και η δυνατότητα πληρωμής ανά μήνα, 60Є, στους σπουδαστές.

τρόπος πληρωμής: η συνδρομή δίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα

Διδάσκει:

Θωμάς Δασκαλάκης (φωτορεπόρτερ, συνιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου NDP, ενεργό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ))

Share via