ο καθρέπτης (the mirror) του ANDREI TARKOVSKY

13 Απριλίου, 2018

Στα πλαίσια της ταινίας του μήνα το Σάββατο 14/04/2018 στις 20.30 θα προβληθεί η ταινία ο καθρέπτης (the mirror) του ANDREI TARKOVSKY, διάρκειας 108 λεπτά, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Βαγγέλη Καλαμπάκα στο φουαγιέ. Είσοδος Ελεύθερη, δηλώστε συμμετοχή, συμπληρώνοντας την φόρμα δεξιά, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

με λίγα λόγια…

Μια εσωτερική περιπλάνηση με τη μορφή σκέψεων, συναισθημάτων και αναμνήσεων που ακολουθούν την ελεύθερη ροή της συνείδησης, αντλώντας από τα βιώματα του ίδιου του δημιουργού και διολισθαίνοντας ελεύθερα μεταξύ διαφορετικών χρονικών περιόδων.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο ίδιος ο σκηνοθέτης (Αλεξέι, Αλιόσα) που θυμάται, ονειρεύεται και ξαναανακαλύπτει το παρελθόν του. Ταξιδεύει στους τόπους της παιδικής του ηλικίας, κυρίως στο πατρικό σπίτι (το οποίο ανακατασκευάστηκε για την ταινία), καθώς και σε ιστορικά γεγονότα (Ισπανικός Εμφύλιος, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας) που σημάδεψαν τη ζωή του. Μέσα από ένα μωσαϊκό εικόνων εξερευνά την απώλεια του τόπου της παιδικότητας και την προσπάθεια ανάκτησής του.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap