Αναλογική Φωτογραφία και Σκοτεινός Θάλαμος

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

σε αρχάριους ή ερασιτέχνες φωτογράφους, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με την αναλογική φωτογραφία και τον σκοτεινό θάλαμο

Η 1η συνάντηση για το νέο τμήμα, θα γίνει Σάββατο 04/11/2017 στις 11.00 στο Studio Μελενίκου, στον 2ο όροφο.

Τα μαθήματα είναι 3ωρα+ και θα γίνονται κάθε Σάββατο, 11.00 έως 14.00

Η αναλογική φωτογραφία, είναι η μέθοδος που προϋποθέτει τη χρήση φιλμ στην κάμερα και έπειτα μια χημική διαδικασία για να εμφανιστεί. Το φιλμ πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και έκτοτε μέσα από μελέτες και πειραματισμούς, έφτασε στη μορφή που γνωρίζουμε. Η αναλογική φωτογραφία πάντοτε στηριζόταν σε μια κάμερα, το φιλμ και στον σκοτεινό θάλαμο όπου και γίνεται η εμφάνιση του. Το φιλμ είναι εξαιρετικά φωτοευαίσθητο και οποιαδήποτε φωτιστική παρέμβαση το επηρεάζει.

Η φωτογραφία, πέρα από την τεχνολογική της διάσταση, αναγνωρίζεται ως ένα από τα ευρύτερα διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας του 20ου αιώνα καθώς και ως μία μορφή τέχνης συγγενική με τη ζωγραφική.

Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε στην τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές). Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις -φως και -γραφή.

Tο πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει:

Ιστορία φωτογραφίας/φωτογράφους, Αναλογικές μηχανές και φορμά, Ανάλυση λειτουργίας της αναλογικής μηχανής, Φωτομέτρηση, Ανάλυση και είδη φίλμ, Ζωνικό σύστημα, Ανάλυση του τρόπου εμφάνισης φιλμ και περιφερειακών, Εμφάνιση ασπρόμαυρου φιλμ 135, Εμφάνιση ασπρόμαυρου φιλμ 120, Ανάλυση του τρόπου εκτύπωσης ενός φιλμ και των περιφερειακών, Είδη χαρτιών και χημικών, Εκτύπωση φωτογραφιών στον σκοτεινό θάλαμο από φιλμ 135, Εκτύπωση φωτογραφιών στον σκοτεινό θάλαμο από φιλμ 120, Shooting θεματικά με αναλογικές μηχανές στο μεγάλο πλατό (ισόγειο) με χρήση flash αυτοκέφαλα ή γεννήτριες, Shooting θεματικά με αναλογικές μηχανές στον δρόμο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύνολο διδακτικών ωρών: 84+

Συνδρομή: 50Є το μήνα

Στην συνδρομή δεν περιλαμβάνεται το κόστος των χημικών και των χαρτιών

Διάρκεια μαθημάτων έως και τον Ιούνιο 2018

Το group είναι maximum των 10 ατόμων

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε ένα βασικό αναλογικό φωτογραφικό εξοπλισμό (Φωτογραφική μηχανή + φακό)

Διδάσκουν: Ναταλία Κουκουτού, Τάσος Σκλαβούνος

Copy link
Powered by Social Snap