ημερολόγια αστικού τοπίου

Σεμινάριο φωτογραφίας ετήσιος κύκλος

ημερολόγια αστικού τοπίου

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Οι Υποψήφιοι Σπουδαστές πρέπει να κλείσουν ραντεβού, για προσωπική συνέντευξη/ενημέρωση στο 213 00 58 407, με τον υπεύθυνο του εργαστηρίου, Τάσο Σκλαβούνο

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη στις 18:00 στο Calderone.

Τμήματα maximum 9 ατόμων.

πρόγραμμα μαθημάτων

κάθε Τρίτη, 18.00 έως 21.00 

  • Γιάννης Μισουρίδης (φωτογράφος, σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας)

 

Γιάννης Μισουρίδης

Κατάγεται από τη Βόρειο Ελλάδα. Σπούδασε φωτογραφία και κινηματογράφο στην Αθήνα και τα τελευταιά αποκλειστικά με το ντοκιμαντέρ, τη φωτογραφία δρόμου, τις αφηγήσεις πάσης φύσεως και τη ζωγραφική. Κυκλοφορεί συνεχώς με μια κάμερα στο χέρι, καταγράφοντας αυτό που δεν είναι προφανές. Ντοκιμαντέρ του έχουν προβληθεί σε ξένα και εγχώρια φεστιβάλ, εχοντας αποσπάσει διακρίσεις.

Επιλεκτική φιλμογραφία

2006 “Η συνάντηση”

2006-2010 “Δρόμοι” (ΕΤ1)

2006 “Μαθήματα-Παθήματα: Τι θα γίνει ο Δημήτρης”

2009 “Mieko”

2010 “Lost Bodies”

2011 “Κωνσταντινουπόλεως 280, Θεσσαλονίκη”2011 “Κρέας”

2013 “Σχετικά με το τέλος του κόσμου”

2018 “Ανθούλα”

Στοιχεία της φωτογραφικής του δουλειάς υπάρχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο https://misouridisgiannis.tumblr.com/

ενώ ορισμένα στοιχεία της κινηματογραφικής του δουλειάς, εδώ

https://www.imdb.com/name/nm2675130/

 

Το ετήσιο σεμινάριο φωτογραφίας  “ημερολόγια αστικού τοπίου” απευθύνεται σε όσους έχουν τις βασικές γνώσεις φωτογραφίας και διαθέτουν ένα βασικό εξοπλισμό.

Ζούμε σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου. Αυτό το μαρτυρούν τα πλήθη απ’ όλον τον κόσμο, που συρρέουν στους δρόμους της. Μιλάμε για την Αθήνα, μια πόλη που η ομορφιά της δεν είναι προφανής αλλά κρυμμένη. Κι εμείς, οι άνθρωποι των εικόνων, το νοιώθουμε αυτό περισσότερο απ’ όλους. Ξέρουμε πως τα περισσότερα μυστικά της είναι “γραμμένα” στους δρόμους της. Από τους δρόμους της “καδράρουμε” τα σημαντικά της μνημεία. Στο δρόμο στεκόμαστε για να παρατηρήσουμε τους διαβάτες της. Οι δρόμοι της μας οδηγούν στους κρυμμένους “κήπους” της και στους ήσυχους και παράμερους δρόμους της, ψάχνουμε να μυστικά του φωτός, το δειλινό! Με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, διασχίζουμε την πόλη μας και για πολλούς από εμάς, αυτός είναι ο τρόπος για να χαρτογραφήσουμε το χώρο και καταγράψουμε το πέρασμα του χρόνου και του βιώματος. Κι αυτό κάποιες φορές μετατρέπεται στο προσωπικό μας ημερολόγιο.

 

Ξέρουμε όμως πως αυτή η έξοδος στο δρόμο, έχει τους δικούς της κανόνες. Τη δική της προετοιμασία και το δικό της τελετουργικό. Έχει επίσης τη δική της τεχνική. Ζητάει επίσης, μια επίμονη φλόγα και μια ιδιαίτερη διαύγεια στο μυαλό και το βλέμμα.

Η Έξοδος στους δρόμους, κάνει όλους εμάς τους επαγγελματίες ή τους επίδοξους φωτογράφους, να ζούμε, για όσο κρατά αυτή η περιπλάνησή μας, ένα αιώνιο παρόν. Η στιγμή της παρατήρησης, της απόφασης και εντέλλει της καταγραφής, γίνεται μια μεγάλη διεσταλμένη στιγμή, γεμάτη περιέργεια, προσμονή και φυσικά απόλαυση!

Σκοπός αυτού του σεμιναριακού κύκλου, είναι να μάθουμε με ποιόν τρόπο θα μετατρέψουμε την επιθυμία μας να φωτογραφίζουμε στο δρόμο, σε ένα αδιαμφισβήτητο αισθητικό και καλλιτεχνικό γεγονός.

 

Κάθε χρονιά οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εκθέσεις και δράσεις.

To διδακτικό έτος ξεκινάει αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη ΙουνίουΤα μαθήματα είναι 3ώρα μια φορά την εβδομάδα (συνολικά 4 συναντήσεις το μήνα).

Πέρα από το θεωρητικό μέρος, υπάρχει και η πρακτική εξάσκηση, για την κατανόηση αυτών που διδάσκονται κατά την διάρκεια του έτους, αλλα και με εργασίες που γίνονται έξω από το studio.

Παρέχεται βεβαίωση σπουδών σε όσους έχουν ολοκληρώσει όλο το course

Στο τέλος της χρονιάς όλοι οι σπουδαστές των εργαστηρίων παίρνουν μέρος στο 7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του Calderone, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση είναι 90Є και περιλαμβάνει την εκτύπωση 4 φωτογραφιών σε διάσταση 40×60 σε fine art χαρτί από την fujifilm Hellas, ανάρτηση για μια εβδομάδα στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ, προώθηση, αφίσες, πανό. Η συμμετοχή δεν περιλαμβάνεται στα δίδακτρα του έτους καθώς και ο τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών.

Συνδρομή:

600Є+24% ετήσια συνδρομή

Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής

τρόπος πληρωμής: 30% με την εγγραφή σας και το υπόλοιπο 70% με την έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς.

Για όποιον/α επιθυμεί να εξοφλήσει όλο τον κύκλο από την αρχή της σπουδαστικής χρονιάς δίνεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού.

Κατόπιν συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του υπόλοιπου 70% σε δέκα μηνιαίες δόσεις των 42Є, στους σπουδαστές.

H προκαταβολή 30% δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που ο σπουδαστής αποχωρήσει από τα μαθήματα.

Στην συνδρομή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Για τους σπουδαστές που κατόπιν συμφωνίας θα πληρώνουν σε ισόποσες δόσεις, η συνδρομή δίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Πρόγραμμα Μηνιαίων Μαθημάτων:

Το σεμινάριο “ημερολόγια αστικού τοπίου” χωρίζεται σε δυο 5μηνα, τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, 3ώρα με ένα 15λεπτο διάλειμμα. Κατά την διάρκεια του έτους θα δωθεί στους σπουδαστές βιβλιογραφία σε pdf μορφή.

1ο 5μηνο από 09/2021 έως και 01/2022, 12ώρες/μήνα

  • 12ώρες θεωρία (Α), ανάλυση φωτογράφων, τεχνικές λήψεις, ανάλυση φωτογραφιών του κάθε σπουδαστή, tips, το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου γίνεται στον δρόμο για πρακτική εφαρμογή, διδάσκει ο Γιάννης Μισουρίδης

2ο 5μηνο από 02/2022 έως και 06/2022, 12ώρες/μήνα

  • 12ώρες θεωρία (Β), τεχνικές λήψεις, ανάλυση φωτογραφιών του κάθε σπουδαστή, δημιουργία portfolio, το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου γίνεται στον δρόμο για πρακτική εφαρμογή, διδάσκει ο Γιάννης Μισουρίδης

Διδάσκει:

Γιάννης Μισουρίδης (φωτογράφος, σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας)

Copy link
Powered by Social Snap