lighting photography course

μαθήματα φωτογραφίας προχωρημένων

Lighting Photography Course

Το Lighting Photography Course απευθύνεται σε όσους έχουν τις βασικές γνώσεις φωτογραφίας και θέλουν να τις διευρύνουν. Αναλύουμε σε βάθος τεχνικές όπως low key, high key, light paintingfill in, φωτιστικές τεχνικές μέσα από την ζωγραφική (rembrandtcaravaggio κλπ) και δημιουργούμε φωτιστικά πλάνα. Ενας φωτογράφος γνωρίζοντας πως να φωτίσει, μπορεί να εργαστεί ως διευθυντής φωτογραφίας στο κινηματογράφο, σαν φωτιστής στο θέατρο/χορό, σαν φωτιστής σε συναυλίες, σαν φωτογράφος πλατό σε γυρίσματα κλπ.

Στο πλήρως εξοπλισμένο studio έχουμε την δυνατότητα, με την χρήση studio flash, να διαχειριζόμαστε σωστά το φως, ώστε να δώσουμε την δραματικότητα που θέλουμε εμείς στην εικόνα, σημασία δεν έχει το μέσο αλλα το φώς. Στο Black Box έχουμε την δυνατότητα να πειραματιστουμε με φώτα συνεχούς ροής led. Πειραματιζόμαστε με φόρμες πάνω σε προτομή, πορτρέτο, ολόσωμο, γυμνό σώμα, αντικείμενα και παράλληλα μαθαίνουμε σκηνοθεσία εικόνας, κατεύθυνση μοντέλου και σύνθεση κάδρου.

Με την ανάλυση, θεωρητική αλλά και πρακτική, του ζωνικού συστήματος, μαθαίνουμε να διαβάζουμε την εικόνα και να την αναλύουμε μέσα από τις τονικότητες.

Στο calderone επικεντρωνόμαστε στη γνώση, τόσο μέσα από τη θεωρία, όσο και μέσα από την πρακτική εξάσκηση.

Τα μαθήματα γίνονται σε εξοπλισμένο φωτογραφικό πλατό, σε black box, σε χώρο που διαθέτει τραπέζι still life αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Στην διάθεση τους οι σπουδαστές έχουν ένα οργανωμένο πλάτο, με διπλό κυκλόραμα, 14 μονάδες studio flash, αυτοκέφαλα, γεννήτριες, φώτα συνεχούς ροής led και πληθώρα περιφερειακών.

Κάθε χρονιά οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εκθέσεις και δράσεις.

To διδακτικό έτος ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη ΙουνίουΤα μαθήματα είναι 3ώρα μια φορά την εβδομάδα (συνολικά 4 συναντήσεις το μήνα).

Πέρα από το θεωρητικό μέρος, υπάρχει και η πρακτική εξάσκηση, για την κατανόηση αυτών που διδάσκονται κατά την διάρκεια του έτους, αλλα και με εργασίες που γίνονται έξω από το studio.

Παρέχεται βεβαίωση σπουδών σε όσους έχουν ολοκληρώσει όλο το course

Στο τέλος της χρονιάς όλοι οι σπουδαστές των εργαστηρίων παίρνουν μέρος στο 7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του Calderone, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση είναι 90Є και περιλαμβάνει την εκτύπωση 4 φωτογραφιών σε διάσταση 40×60 σε fine art χαρτί από την fujifilm Hellas, ανάρτηση για μια εβδομάδα στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ, προώθηση, αφίσες, πανό. Η συμμετοχή δεν περιλαμβάνεται στα δίδακτρα του έτους καθώς και ο τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών.

Συνδρομή:

700Є+24% ετήσια συνδρομή

Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής

τρόπος πληρωμής: 30% με την εγγραφή σας και το υπόλοιπο 70% με την έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς.

Για όποιον/α επιθυμεί να εξοφλήσει όλο τον κύκλο από την αρχή της σπουδαστικής χρονιάς δίνεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού.

Κατόπιν συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του υπόλοιπου 70% σε δέκα μηνιαίες δόσεις των 49Є, στους σπουδαστές.

H προκαταβολή 30% δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που ο σπουδαστής αποχωρήσει από τα μαθήματα.

Στην συνδρομή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Για τους σπουδαστές που κατόπιν συμφωνίας θα πληρώνουν σε ισόποσες δόσεις, η συνδρομή δίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Πρόγραμμα Μηνιαίων Μαθημάτων:

Το lighting photography course  χωρίζεται σε ένα 4μηνο και δύο 3μηνα, τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, 3ώρα με ένα 15λεπτο διάλειμμα + έξτρα ώρες οι οποίες αφορούν τελικά shootings. Κατά την διάρκεια του έτους θα δωθεί στους σπουδαστές βιβλιογραφία σε pdf μορφή. Από την φετινή σπουδαστική χρονιά θα λειτουργήσουν 2 τμήματα ένα πρωινό και ένα απογευματινό.

1ο 4μηνο από 09/2021 έως και 12/2021, 12ώρες/μήνα (+shootings)

 • 9ώρες ανάλυση φωτιστικών πηγών, περιφερειακών, φωτομέτρηση, φωτιστικές τεχνικές μέσα από την ζωγραφική (rembrandtcaravaggio κλπ), πλάνο φωτογράφισης, τεχνική low key, πρακτική εφαρμογή σε πορτρέτο, ολόσωμο, αντικείμενα still life, διδάσκει ο Τάσος Σκλαβούνος
 • 3ώρες σκηνοθεσία εικόνας, κατεύθυνση μοντέλου, σύνθεση, πρακτική εφαρμογή, διδάσκει η Μαίρη Μαραγκουδάκη

2ο 3μηνο από 01/2022 έως και 03/2022, 12ώρες/μήνα (+shootings)

 • 9ώρες  τεχνική high key, πρακτική εφαρμογή σε πορτρέτο, ολόσωμο, αντικείμενα still life, τεχνική light painting, διδάσκει ο Τάσος Σκλαβούνος
 • 3ώρες σκηνοθεσία εικόνας, κατεύθυνση μοντέλου, σύνθεση, πρακτική εφαρμογή, διδάσκει η Μαίρη Μαραγκουδάκη

3ο 3μηνο από 04/2022 έως και 06/2022, 12ώρες/μήνα (+shootings)

 • 9ώρες τεχνική fill inn, πρακτική εφαρμογή σε πορτρέτο, ολόσωμο, αντικείμενα still life, διδάσκει ο Τάσος Σκλαβούνος
 • 3ώρες σκηνοθεσία εικόνας, κατεύθυνση μοντέλου, σύνθεση, πρακτική εφαρμογή, διδάσκει η Μαίρη Μαραγκουδάκη

Διδάσκουν:

Μαίρη Μαραγκουδάκη (σκηνοθεσία εικόνας, σύνθεση, κατεύθυνση μοντέλου)

Τάσος Σκλαβούνος (τεχνικές low key, high key, fill in, ανάλυση φωτιστικού εξοπλισμού και πλάνο φωτογράφισης)

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Οι Υποψήφιοι Σπουδαστές πρέπει να κλείσουν ραντεβού, για προσωπική συνέντευξη/ενημέρωση στο 213 00 58 407, με τον υπεύθυνο του εργαστηρίου, Τάσο Σκλαβούνο

Τα μαθήματα ξεκινάνε την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου 2021 στις 11.00 και 18:00, στο φουαγιέ του Calderone.

διδάσκονται:
 • φως, τεχνικές και θέσεις δραματικότητας
 • studio flash, γεννήτριες, περιφερειακά
 • φωτισμός σταθερούς ροής
 • φωτομέτρηση/ζωνικό σύστημα
 • low key
 • high key
 • fill in
 • light painting
 • πλάνο φωτογράφησης
 • σύνθεση εικόνας, κατεύθυνση μοντέλου
 • σκηνοθεσία εικόνας

πρόγραμμα μαθημάτων

κάθε Δευτέρα, πρωινό τμήμα 11.00 έως 14.00, απογευματινό τμήμα 18.00 έως 21.00:

 • Μαίρη Μαραγκουδάκη (σκηνοθεσία εικόνας, σύνθεση, κατεύθυνση μοντέλου), μια φορά το μήνα
 • Τάσος Σκλαβούνος (τεχνικές low key, high key, fill in, ανάλυση φωτιστικού εξοπλισμού και πλάνο φωτογράφισης), τρεις φορές το μήνα

Copy link
Powered by Social Snap