Σε αυτό το τμήμα επικεντρωνόμαστε στις βασικές αρχές φωτογραφίας, στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις αλλά και να καλλιεργήσουν τα αισθητικά τους κριτήρια. Τα μαθήματα φωτογραφίας του calderone κατατάσσονται στην κατηγορία μη τυπικής εκπαίδευσης και σχεδιάζονται σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων.
Η φωτογραφική τέχνη διδάσκεται.
Έχει τεχνικές, νόμους και κανόνες.
Ο καλλιτέχνης είναι κάποιος που μπορεί να αλλάζει τους νόμους και να λυγίζει τους κανόνες αλλά αυτό προϋποθέτει να γνωρίζει και τα δύο.
Κάποιος που αγοράζει μια φωτογραφική μηχανή και μαθαίνει τη λειτουργία της, μπορεί να τραβήξει καλές φωτογραφίες στα όρια των δυνατοτήτων της μηχανής του.
Κάποιος που γνωρίζει τις τεχνικές της φωτογραφικής τέχνης μετακινεί αυτά τα όρια απεριόριστα.
Στο Calderone επικεντρωνόμαστε στη γνώση, τόσο μέσα από τη θεωρία, όσο και μέσα από την πρακτική εξάσκηση.
Διδάσκονται, θεωρητικά και πρακτικά, όλα τα βασικά για τον φωτογραφικό εξοπλισμό, ανάλυση φωτογραφικών μηχανών και ρυθμίσεων (nikon, canon, fuji, sony κλπ.), ανάλυση φωτογραφικών φακών, διαφράγματα, ταχύτητες, iso, βάθος πεδίου, φωτομέτρηση, white balance, κάδρο και σύνθεση, ιστορία τέχνης και εισαγωγή στο φως.
Τα μαθήματα γίνονται σε εξοπλισμένο φωτογραφικό στούντιο αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.
Κάθε χρονιά οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εκθέσεις και δράσεις.
To διδακτικό έτος ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. Το βασικό μάθημα φωτογραφίας είναι 3ώρο μια φορά την εβδομάδα (συνολικά 4 συναντήσεις το μήνα).
Πέρα από το θεωρητικό μέρος, υπάρχει και η πρακτική εξάσκηση στο πλήρως εξοπλισμένο πλατό, για την κατανόηση αυτών που διδάσκονται κατά την διάρκεια του έτους, αλλά και με εργασίες που γίνονται έξω από το studio σε φωτοβόλτες.
Παρέχεται βεβαίωση σπουδών σε όσους έχουν ολοκληρώσει όλο το course
Στο τέλος της χρονιάς όλοι οι σπουδαστές των εργαστηρίων παίρνουν μέρος στο 7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του Calderone, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση είναι 90Є και περιλαμβάνει την εκτύπωση 4 φωτογραφιών σε διάσταση 40×60 σε fine art χαρτί από την fujifilm Hellas, ανάρτηση για μια εβδομάδα στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ, προώθηση, αφίσες, πανό. Η συμμετοχή δεν περιλαμβάνεται στα δίδακτρα του έτους καθώς και ο τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών.
Συνδρομή:
700Є+24% ετήσια συνδρομή
Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής
τρόπος πληρωμής: 30% με την εγγραφή σας και το υπόλοιπο 70% με την έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς.
Για όποιον/α επιθυμεί να εξοφλήσει όλο τον κύκλο από την αρχή της σπουδαστικής χρονιάς δίνεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού.
Κατόπιν συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του υπόλοιπου 70% σε δέκα μηνιαίες δόσεις των 49Є, στους σπουδαστές.
H προκαταβολή 30% δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που ο σπουδαστής αποχωρήσει από τα μαθήματα.
Στην συνδρομή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%
Για τους σπουδαστές που κατόπιν συμφωνίας θα πληρώνουν σε ισόποσες δόσεις, η συνδρομή δίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.
Πρόγραμμα Μηνιαίων Μαθημάτων:
Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε δύο 5μηνα, τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα (3ώρο με ένα 15λεπτο διάλειμμα). Κατά την διάρκεια του έτους θα δωθεί στους σπουδαστές βιβλιογραφία σε pdf μορφή. Από την φετινή σπουδαστική χρονιά θα λειτουργήσουν 2 τμήματα Beginners ένα πρωινό και ένα απογευματινό.
1ο 5μηνο από 09/2021 έως και 01/2022, 12ώρες/μήνα
- 6ώρες ανάλυση ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ρυθμίσεις και ανάλυση των μενού της εκάστοτε μηχανής, white balance, ψηφιακός σκοτεινός θάλαμος, πρακτική εξάσκηση, διδάσκει ο Τάσος Σκλαβούνος
- 3ώρες ιστορία τέχνης, διδάσκει η Μαίρη Μαραγκουδάκη
- 3ώρες ανάλυση φωτογραφικού εξοπλισμού, φακοί, έρευνα αγοράς, διδάσκει ο Θωμάς Δασκαλάκης
2ο 5μηνο από 02/2022 έως και 06/2022, 12ώρες/μήνα
- 6ώρες εισαγωγή στο φωτισμό, είδη φωτιστικών πηγών, περιφερειακά, φωτομέτρηση, πρακτική εξάσκηση μέσα και έξω απο το studio, διδάσκει ο Τάσος Σκλαβούνος
- 3ώρες ιστορία τέχνης, σκηνοθεσία και σύνθεση εικόνας, διδάσκει η Μαίρη Μαραγκουδάκη
- 3ώρες το ζωνικό σύστημα (Ansel Adams) και η χρήση της γκρι κάρτας, πρακτική εξάσκηση, διδάσκει ο Θωμάς Δασκαλάκης
Διδάσκουν:
Μαίρη Μαραγκουδάκη (ιστορία τέχνης, σκηνοθεσία εικόνας, σύνθεση)
Θωμάς Δασκαλάκης (ανάλυση φωτογραφικού εξοπλισμού, φακοί, ζωνικό σύστημα, έρευνα αγοράς)
Τάσος Σκλαβούνος (ανάλυση ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ρυθμίσεις, φωτομέτρηση, white balance, φωτισμός)