beginners

Φωτογραφία βασικές αρχές

Σεμινάριο ψηφιακής φωτογραφίας: Begginers course

Σε αυτό το τμήμα επικεντρωνόμαστε στις βασικές αρχές φωτογραφίας, στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις αλλά και να καλλιεργήσουν τα αισθητικά τους κριτήρια. Τα μαθήματα φωτογραφίας του calderone κατατάσσονται στην κατηγορία μη τυπικής εκπαίδευσης και σχεδιάζονται σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων. 

Η φωτογραφική τέχνη διδάσκεται.

Έχει τεχνικές, νόμους και κανόνες.

Ο καλλιτέχνης είναι κάποιος που μπορεί να αλλάζει τους νόμους και να λυγίζει τους κανόνες αλλά αυτό προϋποθέτει να γνωρίζει και τα δύο.

Κάποιος που αγοράζει μια φωτογραφική μηχανή και μαθαίνει τη λειτουργία της, μπορεί να τραβήξει καλές φωτογραφίες στα όρια των δυνατοτήτων της μηχανής του.

Κάποιος που γνωρίζει τις τεχνικές της φωτογραφικής τέχνης μετακινεί αυτά τα όρια απεριόριστα.

Στο Calderone επικεντρωνόμαστε στη γνώση, τόσο μέσα από τη θεωρία, όσο και μέσα από την πρακτική εξάσκηση.

Διδάσκονται, θεωρητικά και πρακτικά, όλα τα βασικά για τον φωτογραφικό εξοπλισμό, ανάλυση φωτογραφικών μηχανών και ρυθμίσεων (nikon, canon, fuji, sony κλπ.), ανάλυση φωτογραφικών φακών, διαφράγματα, ταχύτητες, iso, βάθος πεδίου, φωτομέτρηση, white balance, κάδρο και σύνθεση, ιστορία τέχνης και εισαγωγή στο φως.

Τα μαθήματα γίνονται σε εξοπλισμένο φωτογραφικό στούντιο αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Κάθε χρονιά οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εκθέσεις και δράσεις.

To διδακτικό έτος ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. Το βασικό μάθημα φωτογραφίας είναι 3ώρο μια φορά την εβδομάδα (συνολικά 4 συναντήσεις το μήνα).

Πέρα από το θεωρητικό μέρος, υπάρχει και η πρακτική εξάσκηση στο πλήρως εξοπλισμένο πλατό, για την κατανόηση αυτών που διδάσκονται κατά την διάρκεια του έτους, αλλά και με εργασίες που γίνονται έξω από το studio σε φωτοβόλτες.

 

Παρέχεται βεβαίωση σπουδών σε όσους έχουν ολοκληρώσει όλο το course

Στο τέλος της χρονιάς όλοι οι σπουδαστές των εργαστηρίων παίρνουν μέρος στο 7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του Calderone, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση είναι 90Є και περιλαμβάνει την εκτύπωση 4 φωτογραφιών σε διάσταση 40×60 σε fine art χαρτί από την fujifilm Hellas, ανάρτηση για μια εβδομάδα στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ, προώθηση, αφίσες, πανό. Η συμμετοχή δεν περιλαμβάνεται στα δίδακτρα του έτους καθώς και ο τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών.

Συνδρομή:

700Є+24% ετήσια συνδρομή

Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής

τρόπος πληρωμής: 30% με την εγγραφή σας και το υπόλοιπο 70% με την έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς.

Για όποιον/α επιθυμεί να εξοφλήσει όλο τον κύκλο από την αρχή της σπουδαστικής χρονιάς δίνεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού.

Κατόπιν συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του υπόλοιπου 70% σε δέκα μηνιαίες δόσεις των 49Є, στους σπουδαστές.

H προκαταβολή 30% δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που ο σπουδαστής αποχωρήσει από τα μαθήματα.

Στην συνδρομή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Για τους σπουδαστές που κατόπιν συμφωνίας θα πληρώνουν σε ισόποσες δόσεις, η συνδρομή δίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Πρόγραμμα Μηνιαίων Μαθημάτων:

Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε δύο 5μηνα, τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα (3ώρο με ένα 15λεπτο διάλειμμα). Κατά την διάρκεια του έτους θα δωθεί στους σπουδαστές βιβλιογραφία σε pdf μορφή. Από την φετινή σπουδαστική χρονιά θα λειτουργήσουν 2 τμήματα Beginners ένα πρωινό και ένα απογευματινό.

1ο 5μηνο από 09/2021 έως και 01/2022, 12ώρες/μήνα

 • 6ώρες ανάλυση ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ρυθμίσεις και ανάλυση των μενού της εκάστοτε μηχανής, white balance, ψηφιακός σκοτεινός θάλαμος, πρακτική εξάσκηση, διδάσκει ο Τάσος Σκλαβούνος
 • 3ώρες ιστορία τέχνης, διδάσκει η Μαίρη Μαραγκουδάκη
 • 3ώρες ανάλυση φωτογραφικού εξοπλισμού, φακοί, έρευνα αγοράς, διδάσκει ο Θωμάς Δασκαλάκης

2ο 5μηνο από 02/2022 έως και 06/2022, 12ώρες/μήνα

 • 6ώρες εισαγωγή στο φωτισμό, είδη φωτιστικών πηγών, περιφερειακά, φωτομέτρηση, πρακτική εξάσκηση μέσα και έξω απο το studio, διδάσκει ο Τάσος Σκλαβούνος
 • 3ώρες ιστορία τέχνης, σκηνοθεσία και σύνθεση εικόνας, διδάσκει η Μαίρη Μαραγκουδάκη
 • 3ώρες το ζωνικό σύστημα (Ansel Adams) και η χρήση της γκρι κάρτας, πρακτική εξάσκηση, διδάσκει ο Θωμάς Δασκαλάκης

Διδάσκουν:

Μαίρη Μαραγκουδάκη (ιστορία τέχνης, σκηνοθεσία εικόνας, σύνθεση)

Θωμάς Δασκαλάκης (ανάλυση φωτογραφικού εξοπλισμού, φακοί, ζωνικό σύστημα, έρευνα αγοράς)

Τάσος Σκλαβούνος (ανάλυση ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ρυθμίσεις, φωτομέτρηση, white balance, φωτισμός)

7 λόγοι για να μάθετε φωτογραφία

 • Για να ανακαλύψετε την δημιουργικότητά σας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως δεν είναι δημιουργικοί μόνο και μόνο επειδή η ρουτίνα της καθημερινότητας τους στερεί τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Μαθαίνοντας όμως τη χρήση του φωτός, τις ιδιότητες του φακού, την σύνθεση του κάδρου στην φωτογραφία μπορεί κάποιος να ανάψει και να ξαναβρεί αυτή την δημιουργική σπίθα μέσα του.

 • Η φωτογραφία χωράει στη ζωή σας όσο πολυάσχολοι κι αν είστε

Δεν χρειάζεται να στερήσετε χρόνο από την οικογένεια, τη δουλειά σας ή τη διασκέδαση σας για να εξασκηθείτε. Αντίθετα μπορείτε να έχετε μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή κι αν όχι το κινητό ή το tablet σε κάθε σας δραστηριότητα.

 • Είναι ένας καλός λόγος για να βγείτε ή για να ταξιδέψετε

Η ενασχόληση με τη φωτογραφία σας δίνει το κίνητρο να βγείτε από το σπίτι. Να φωτογραφίσετε σημεία της πόλης που ζείτε, μέρη της χώρας ή γιατί όχι; Άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς. Είτε κάνετε μια μικρή διαδρομή με τα πόδια, είτε ταξιδεύετε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, έχοντας μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή το ταξίδι αποκτάει νέα διάσταση.

 • Μπορείτε να γίνετε μέλος μια κοινότητας

Στο Calderone γίνεστε μέλος μιας ενεργής καλλιτεχνικής κοινότητας με δεκάδες δραστηριότητες. Έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα μπορείτε να ανταλλάξετε γνώσεις και εξοπλισμό, να συμμετέχετε σε καλλιτεχνικά πρότζεκτ και εκθέσεις και πάνω από όλα να αποκτήσετε μια σημαντική δεξιότητα.

 • Μπορείτε να αποκτήσετε ένα προσωπικό στυλ

Μέσα από τα μαθήματα και την πρακτική εξάσκηση στο Calderone μαθαίνετε να αναπτύσσετε και τελικά να καθορίζετε εσείς το προσωπικό σας ύφος, χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε νόρμες ή να αντιγράφετε το στυλ κάποιου άλλου. Σας δίνουμε τη δυνατότητα να εξασκηθείτε σε πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό στούντιο, στη φωτογραφία δρόμου, στο γυμνό, στο πορτραίτο, στην διαφημιστική φωτογραφία, σε πραγματικά event και παραστάσεις θεάτρου και χορού.

 • Είναι ζήτημα φωτός

Μαθαίνοντας κάποιος φωτογραφία, στην ουσία μαθαίνει να παρατηρεί το φως. Ο σπουδαίος Wim Wenders λέει: «φωτογραφίζω στα ελληνικά σημαίνει ζωγραφίζω με το φως». Όλες οι ρυθμίσεις που χρειάζεται να κάνετε στην μηχανή κάθε στιγμή, έχουν να κάνουν με το φως. Μαθαίνοντας πως λειτουργεί η μηχανή και παρατηρώντας το φως, μπορεί κανείς να φτάσει να δημιουργεί μαγικές εικόνες θέτοντας στην υπηρεσία του το φως, το σκοτάδι και τις σκιές.

 • Η φωτογραφία αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Κάθε φωτογραφία δείχνει τον τρόπο που ο φωτογράφος αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του. Τι κράτησε μέσα στο κάδρο του και τι άφησε απ’ έξω. Αν έβαλε χρώμα ή το αφαίρεσε. Αν επέλεξε να προβάλει ή να κρύψει το background και πολλά άλλα.

 

Πειραματιζόμαστε και ερευνούμε συνεχώς με σκοπό να δημιουργούμε τα καλύτερα σεμινάρια φωτογραφίας στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Οι Υποψήφιοι Σπουδαστές πρέπει να κλείσουν ραντεβού, για προσωπική συνέντευξη/ενημέρωση στο 213 00 58 407, με τον υπεύθυνο του εργαστηρίου, Τάσο Σκλαβούνο

Tα μαθήματα γίνονται κάθε  Τρίτη 18:00 έως 21:00 στο φουαγιέ του Calderone.

Φωτογραφία βασικές αρχές/Begginers course

διδάσκονται:
 1. βασικές αρχές φωτογραφίας, ιστορία φωτογραφίας, αναφορά σε φωτογράφους
 2. ιστορία τέχνης, σύνθεση & σκηνοθεσία εικόνας
 3. λειτουργία φωτογραφικής μηχανής και περιφερειακών
 4. ανάλυση φωτογραφικών φακών, φίλτρα
 5. έρευνα αγοράς φωτογραφικού εξοπλισμού
 6. ανάλυση φωτογραφικού κάδρου
 7. αρχές φωτισμού/φωτομέτρηση/white balance/ζωνικό σύστημα
 8. ψηφιακός σκοτεινός θάλαμος με χρήση του προγράμματος Capture one για επεξεργασία raw αρχείων
 9. εργαστήρια φωτογραφίας δρόμου και ταξιδιωτικής φωτογραφίας
 10. photoshooting/τεχνικές και tips

πρόγραμμα μαθημάτων

κάθε Τρίτη, 18.00 έως 21.00, εναλλάξ:

 • Θωμάς Δασκαλάκης (ανάλυση φωτογραφικού εξοπλισμού, φακοί, ζωνικό σύστημα, έρευνα αγοράς), μία φορά το μήνα (3ώρες)
 • Μαίρη Μαραγκουδάκη (ιστορία τέχνης, σκηνοθεσία εικόνας, σύνθεση), μία φορά το μήνα (3ώρες)
 • Τάσος Σκλαβούνος (ανάλυση ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ρυθμίσεις, φωτομέτρηση, white balance, φωτισμός), δύο φορές το μήνα (6ώρες)

Copy link
Powered by Social Snap