beginners

μαθήματα φωτογραφίας αρχαρίων

Beginners Photography Course

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλοι μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες, δεν μπορούν όμως όλοι να είναι φωτογράφοι. Στο studio Μελενίκου με τα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους, μπορείτε να ξεκινήσετε το μεγάλο ταξίδι στη γνώση.

Η φωτογραφία είναι μια τέχνη που διδάσκεται.

Έχει τεχνικές νόμους και κανόνες.

Ο καλλιτέχνης είναι κάποιος που μπορεί να αλλάζει τους νόμους και να λυγίζει τους κανόνες αλλά αυτό προϋποθέτει να γνωρίζει και τα δύο.

Κάποιος που αγοράζει μια φωτογραφική μηχανή και μαθαίνει τη λειτουργία της, μπορεί να τραβήξει καλές φωτογραφίες στα όρια των δυνατοτήτων της μηχανής του.

Κάποιος που γνωρίζει τις τεχνικές της φωτογραφικής τέχνης μετακινεί αυτά τα όρια απεριόριστα.

Στο studio Μελενίκου επικεντρωνόμαστε στη γνώση, τόσο μέσα από τη θεωρία, όσο και μέσα από την πρακτική εξάσκηση.

Τα μαθήματα γίνονται σε εξοπλισμένο φωτογραφικό στούντιο αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Κάθε χρονιά οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εκθέσεις και δράσεις.

To διδακτικό έτος ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. Τα μαθήματα είναι 3ώρα μια φορά την εβδομάδα (συνολικά 4 συναντήσεις το μήνα).

Πέρα από το θεωρητικό μέρος, υπάρχει και η πρακτική εξάσκηση στο πλήρως εξοπλισμένο πλατό, για την κατανόηση αυτών που διδάσκονται κατά την διάρκεια του έτους, αλλα και με εργασίες που γίνονται έξω από το studio σε φωτοβόλτες.

Διδάσκονται, θεωρητικά και πρακτικά, όλα τα βασικά για τον φωτογραφικό εξοπλισμό, ανάλυση φωτογραφικών μηχανών και ρυθμίσεων (nikon, canon, fuji, sony κλπ.), ανάλυση φωτογραφικών φακών, διαφράγματα, ταχύτητες, iso, βάθος πεδίου, φωτομέτρηση, white balance, κάδρο και σύνθεση, ιστορία τέχνης και εισαγωγή στο φώς.

Παρέχεται βεβαίωση σπουδών σε όσους έχουν ολοκληρώσει όλο το course

Όσοι παρακολουθούν τα εργαστήρια έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην καλλιτεχνική λέσχη, που παρέχει εκπτώσεις, προνόμια και αμέτρητες δραστηριότητες.

Στο τέλος της χρονιάς όλοι οι σπουδαστές των εργαστηρίων παίρνουν μέρος στο 7ήμερο φεστιβάλ των σπουδαστών του studio Μελενίκου, τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου με συγκεκριμένο αριθμό φωτογραφιών. 

Συνδρομή:

500Є για όλο τον κύκλο, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής ανά μήνα 50Є στους σπουδαστές.

Διδάσκουν:

Θωμάς Δασκαλάκης (ανάλυση φωτογραφικού εξοπλισμού, τεχνικές, ζωνικό σύστημα)

Μαίρη Μαραγκουδάκη (σκηνοθεσία εικόνας, σύνθεση, κατεύθυνση μοντέλου)

Έλενα Γαλάνη (ιστορία φωτογραφίας, camera obscura, κατασκευή)

Τάσος Σκλαβούνος (ανάλυση φωτογραφικής μηχανής, τεχνικές, φωτομέτρηση, white balance)

Επτά λόγοι για να μάθετε φωτογραφία

 • Για να ανακαλύψετε την δημιουργικότητά σας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως δεν είναι δημιουργικοί μόνο και μόνο επειδή η ρουτίνα της καθημερινότητας τους στερεί τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Μαθαίνοντας όμως τη χρήση του φωτός, τις ιδιότητες του φακού, την σύνθεση του κάδρου στην φωτογραφία μπορεί κάποιος να ανάψει και να ξαναβρεί αυτή την δημιουργική σπίθα μέσα του.

 • Η φωτογραφία χωράει στη ζωή σας όσο πολυάσχολοι κι αν είστε

Δεν χρειάζεται να στερήσετε χρόνο από την οικογένεια, τη δουλειά σας ή τη διασκέδαση σας για να εξασκηθείτε. Αντίθετα μπορείτε να έχετε μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή κι αν όχι το κινητό ή το tablet σε κάθε σας δραστηριότητα.

 • Είναι ένας καλός λόγος για να βγείτε ή για να ταξιδέψετε

Η ενασχόληση με τη φωτογραφία σας δίνει το κίνητρο να βγείτε από το σπίτι. Να φωτογραφίσετε σημεία της πόλης που ζείτε, μέρη της χώρας ή γιατί όχι; Άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς. Είτε κάνετε μια μικρή διαδρομή με τα πόδια, είτε ταξιδεύετε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, έχοντας μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή το ταξίδι αποκτάει νέα διάσταση.

 • Μπορείτε να γίνετε μέλος μια κοινότητας

Στο studio Μελενίκου γίνεστε μέλος μιας ενεργής καλλιτεχνικής κοινότητας με δεκάδες δραστηριότητες. Έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα μπορείτε να ανταλλάξετε γνώσεις και εξοπλισμό, να συμμετέχετε σε καλλιτεχνικά πρότζεκτ και εκθέσεις και πάνω από όλα να αποκτήσετε μια σημαντική δεξιότητα.

 • Μπορείτε να αποκτήσετε ένα προσωπικό στυλ

Μέσα από τα μαθήματα και την πρακτική εξάσκηση στο studio Μελενίκου μαθαίνετε να αναπτύσσετε και τελικά να καθορίζετε εσείς το προσωπικό σας ύφος, χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε νόρμες ή να αντιγράφετε το στυλ κάποιου άλλου. Σας δίνουμε τη δυνατότητα να εξασκηθείτε σε πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό στούντιο, στη φωτογραφία δρόμου, στο γυμνό, στο πορτραίτο, στην διαφημιστική φωτογραφία, σε πραγματικά event και παραστάσεις θεάτρου και χορού.

 • Είναι ζήτημα φωτός

Μαθαίνοντας κάποιος φωτογραφία, στην ουσία μαθαίνει να παρατηρεί το φως. Ο σπουδαίος Wim Wenders λέει: «φωτογραφίζω στα ελληνικά σημαίνει ζωγραφίζω με το φως». Όλες οι ρυθμίσεις που χρειάζεται να κάνετε στην μηχανή κάθε στιγμή, έχουν να κάνουν με το φως. Μαθαίνοντας πως λειτουργεί η μηχανή και παρατηρώντας το φως, μπορεί κανείς να φτάσει να δημιουργεί μαγικές εικόνες θέτοντας στην υπηρεσία του το φως, το σκοτάδι και τις σκιές.

 • Η φωτογραφία αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Κάθε φωτογραφία δείχνει τον τρόπο που ο φωτογράφος αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του. Τι κράτησε μέσα στο κάδρο του και τι άφησε απ’ έξω. Αν έβαλε χρώμα ή το αφαίρεσε. Αν επέλεξε να προβάλει ή να κρύψει το background και πολλά άλλα.

Η πρώτη συνάντηση έγινε, τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη στις 19:30 έως 22.30 στο φουαγιέ του studio Μελενίκου

Beginners Photography Course:
 1. βασικές αρχές φωτογραφίας, ιστορία φωτογραφίας, αναφορά σε φωτογράφους
 2. ιστορία τέχνης, σύνθεση & σκηνοθεσία εικόνας
 3. λειτουργία φωτογραφικής μηχανής και περιφερειακών
 4. ανάλυση φωτογραφικών φακών, φίλτρα
 5. έρευνα αγοράς φωτογραφικού εξοπλισμού
 6. ανάλυση φωτογραφικού κάδρου
 7. αρχές φωτισμού/φωτομέτρηση/white balance/ζωνικό σύστημα
 8. ψηφιακός σκοτεινός θάλαμος με χρήση του προγράμματος Capture one για επεξεργασία raw αρχείων
 9. εργαστήρια φωτογραφίας δρόμου
 10. photoshooting/τεχνικές και tips

Share via