Μαθήματα φωτογραφίας

Μαθήματα φωτογραφίας

Φωτογραφική λέσχη

Μαθήματα ψηφιακής Φωτογραφίας της Λέσχης του Calderone με ετήσια συνδρομή 248 ευρώ 

Η προσφορά ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί ο αριθμός συμμετεχόντων. Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τμήμα 10

Το Calderone με 11 χρόνια εμπειρία στην σπουδή της φωτογραφίας στην Ελλάδα, έχοντας αφουγκραστεί την ανάγκη για καλλιτεχνική ενασχόληση και βλέποντας την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, προσφέρει σε όλους την δυνατότητα να σπουδάσουν την τέχνη της φωτογραφίας, μέσα από πραγματικές συνθήκες, στούντιο και εξοπλισμού, με έμπειρους και εν ενεργεία φωτογράφους με ετήσια συνδρομή 248 ευρώ με ΦΠΑ

Επικεντρωνόμαστε στις βασικές αρχές φωτογραφίας, στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις αλλά και να καλλιεργήσουν τα αισθητικά τους κριτήρια. Τα μαθήματα φωτογραφίας του calderone κατατάσσονται στην κατηγορία μη τυπικής εκπαίδευσης και σχεδιάζονται σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων.

Η φωτογραφική τέχνη διδάσκεται.

Έχει τεχνικές, νόμους και κανόνες.
Ο καλλιτέχνης είναι κάποιος που μπορεί να αλλάζει τους νόμους και να λυγίζει τους κανόνες αλλά αυτό προϋποθέτει να γνωρίζει και τα δύο.

Κάποιος που αγοράζει μια φωτογραφική μηχανή και μαθαίνει τη λειτουργία της, μπορεί να τραβήξει καλές φωτογραφίες στα όρια των δυνατοτήτων της μηχανής του.

Κάποιος που γνωρίζει τις τεχνικές της φωτογραφικής τέχνης μετακινεί αυτά τα όρια απεριόριστα.

Στο Calderone επικεντρωνόμαστε στη γνώση, τόσο μέσα από τη θεωρία, όσο και μέσα από την πρακτική εξάσκηση.

Διδάσκονται, θεωρητικά και πρακτικά, όλα τα βασικά για τον φωτογραφικό εξοπλισμό, ανάλυση φωτογραφικών μηχανών και ρυθμίσεων (nikon, canon, fuji, sony κλπ.), ανάλυση φωτογραφικών φακών, διαφράγματα, ταχύτητες, iso, βάθος πεδίου, φωτομέτρηση, white balance, κάδρο και σύνθεση και εισαγωγή στο φως.

Τα μαθήματα γίνονται σε εξοπλισμένο φωτογραφικό στούντιο αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Κάθε χρονιά οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εκθέσεις και δράσεις.

To διδακτικό έτος ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. Τα μαθήματα φωτογραφίας είναι 2ώρα μια φορά την εβδομάδα (συνολικά 4 συναντήσεις το μήνα).

Ημέρες και ώρες μαθημάτων Δευτέρα 19.00 έως 21.00 ή Τρίτη 19.00 έως 21.00 ή Τετάρτη 19.00 έως 21.00 και είναι στην επιλογή του κάθε σπουδαστή μας

Πέρα από το θεωρητικό μέρος, υπάρχει και η πρακτική εξάσκηση στο πλήρως εξοπλισμένο πλατό, για την κατανόηση αυτών που διδάσκονται κατά την διάρκεια του έτους, αλλά και με εργασίες που γίνονται έξω από το studio σε φωτοβόλτες.

Παρέχεται βεβαίωση σπουδών σε όσους έχουν ολοκληρώσει όλο το course

Συνδρομή:

248Є ετήσια συνδρομή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%, Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής

Τρόποι πληρωμής:

50Є για την κράτηση θέσης και 198Є με την έναρξη των μαθημάτων

50Є για την κράτηση θέσης και 3 μηνιαίες δόσεις των 80Є, πρώτη δόση με την έναρξη των μαθημάτων

Επιστροφή χρημάτων

Επιστροφή χρημάτων πραγματοποιείται αποκλειστικά  σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας χρήσης της υπηρεσίας ή του προς παρακολούθηση σεμιναρίου με υπαιτιότητα του calderone, και αδυναμίας επιδιόρθωσης του προβλήματος εντός δύο (2) εργασίμων ημερών. Επιστροφές χρημάτων γίνονται αυστηρά εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, αρχής γενομένης από την επόμενη της διαπίστωσης της αδυναμίας επιδιόρθωσης του προβλήματος. Με το πέρας του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων από μέρος της εταιρείας. Στην περίπτωση της επιστροφής χρημάτων τα έξοδα επιστροφής βαρύνουν τον καταναλωτή. Σε περίπτωση που η επιστροφή γίνει σε λογαριασμό άλλης τράπεζας τα έξοδα τραπέζης τα επιβαρύνεται ο πελάτης.

Πρόγραμμα Μηνιαίων Μαθημάτων ψηφιακής φωτογραφίας:

 1. βασικές αρχές φωτογραφίας
 2. ιστορία φωτογραφίας
 3. παρουσίαση μεγάλων φωτογράφων
 4. λειτουργία φωτογραφικής μηχανής και περιφερειακών
 5. ανάλυση φωτογραφικών φακών, φίλτρα
 6. έρευνα αγοράς φωτογραφικού εξοπλισμού
 7. ανάλυση φωτογραφικού κάδρου
 8. αρχές φωτισμού/φωτομέτρηση/white balance/ζωνικό σύστημα
 9. εργασίες/project
 10. ψηφιακός σκοτεινός θάλαμος με χρήση του προγράμματος Capture one για επεξεργασία raw αρχείων
 11. βασικές αρχές photoshop
 12. φωτοβόλτες
 13. φωτογραφία δρόμου
 14. photoshooting/τεχνικές και tips

7 λόγοι για να μάθετε φωτογραφία

 • Για να ανακαλύψετε την δημιουργικότητά σας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως δεν είναι δημιουργικοί μόνο και μόνο επειδή η ρουτίνα της καθημερινότητας τους στερεί τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Μαθαίνοντας όμως τη χρήση του φωτός, τις ιδιότητες του φακού, την σύνθεση του κάδρου στην φωτογραφία μπορεί κάποιος να ανάψει και να ξαναβρεί αυτή την δημιουργική σπίθα μέσα του.

 • Η φωτογραφία χωράει στη ζωή σας όσο πολυάσχολοι κι αν είστε

Δεν χρειάζεται να στερήσετε χρόνο από την οικογένεια, τη δουλειά σας ή τη διασκέδαση σας για να εξασκηθείτε. Αντίθετα μπορείτε να έχετε μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή κι αν όχι το κινητό ή το tablet σε κάθε σας δραστηριότητα.

 • Είναι ένας καλός λόγος για να βγείτε ή για να ταξιδέψετε

Η ενασχόληση με τη φωτογραφία σας δίνει το κίνητρο να βγείτε από το σπίτι. Να φωτογραφίσετε σημεία της πόλης που ζείτε, μέρη της χώρας ή γιατί όχι; Άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς. Είτε κάνετε μια μικρή διαδρομή με τα πόδια, είτε ταξιδεύετε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, έχοντας μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή το ταξίδι αποκτάει νέα διάσταση.

 • Μπορείτε να γίνετε μέλος μια κοινότητας

Στο Calderone γίνεστε μέλος μιας ενεργής καλλιτεχνικής κοινότητας με δεκάδες δραστηριότητες. Έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα μπορείτε να ανταλλάξετε γνώσεις και εξοπλισμό, να συμμετέχετε σε καλλιτεχνικά πρότζεκτ και εκθέσεις και πάνω από όλα να αποκτήσετε μια σημαντική δεξιότητα.

 • Μπορείτε να αποκτήσετε ένα προσωπικό στυλ

Μέσα από τα μαθήματα και την πρακτική εξάσκηση στο Calderone μαθαίνετε να αναπτύσσετε και τελικά να καθορίζετε εσείς το προσωπικό σας ύφος, χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε νόρμες ή να αντιγράφετε το στυλ κάποιου άλλου. Σας δίνουμε τη δυνατότητα να εξασκηθείτε σε πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό στούντιο, στη φωτογραφία δρόμου, στο γυμνό, στο πορτραίτο, στην διαφημιστική φωτογραφία, σε πραγματικά event και παραστάσεις θεάτρου και χορού.

 • Είναι ζήτημα φωτός

Μαθαίνοντας κάποιος φωτογραφία, στην ουσία μαθαίνει να παρατηρεί το φως. Ο σπουδαίος Wim Wenders λέει: «φωτογραφίζω στα ελληνικά σημαίνει ζωγραφίζω με το φως». Όλες οι ρυθμίσεις που χρειάζεται να κάνετε στην μηχανή κάθε στιγμή, έχουν να κάνουν με το φως. Μαθαίνοντας πως λειτουργεί η μηχανή και παρατηρώντας το φως, μπορεί κανείς να φτάσει να δημιουργεί μαγικές εικόνες θέτοντας στην υπηρεσία του το φως, το σκοτάδι και τις σκιές.

 • Η φωτογραφία αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Κάθε φωτογραφία δείχνει τον τρόπο που ο φωτογράφος αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του. Τι κράτησε μέσα στο κάδρο του και τι άφησε απ’ έξω. Αν έβαλε χρώμα ή το αφαίρεσε. Αν επέλεξε να προβάλει ή να κρύψει το background και πολλά άλλα.

Πειραματιζόμαστε και ερευνούμε συνεχώς με σκοπό να δημιουργούμε τα καλύτερα σεμινάρια φωτογραφίας στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα

Κάντε κράτηση μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2022 πληρώνοντας προκαταβολή 50 ευρώ. Η εξόφληση του προγράμματος γίνεται με την έναρξη των μαθημάτων

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Γραφτείτε στο τμήμα με μια απλή κίνηση

Η προσφορά ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί ο αριθμός συμμετεχόντων. Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τμήμα 10

Tα μαθήματα γίνονται κάθε  Δευτέρα ή Τρίτη ή Τετάρτη 19:00 έως 21:00 στο φουαγιέ του Calderone.

Οδηγίες ηλεκτρονικής πληρωμής 

 1. Πατήστε το κουμπί “Ηλεκτρονική πληρωμή
 2. Συμπληρώστε το ποσό
 3. Στην “περιγραφή” συμπληρώστε α) Τίτλο προγράμματος β) Ονοματεπώνυμο
 4. Πατήστε ¨Πληρωμή¨

Θα λάβετε e mail επιβεβαίωσης με την απόδειξη πληρωμής

Φωτογραφία βασικές αρχές/Begginers course

διδάσκονται:
 1. βασικές αρχές φωτογραφίας
 2. ιστορία φωτογραφίας
 3. παρουσίαση μεγάλων φωτογράφων
 4. λειτουργία φωτογραφικής μηχανής και περιφερειακών
 5. ανάλυση φωτογραφικών φακών, φίλτρα
 6. έρευνα αγοράς φωτογραφικού εξοπλισμού
 7. ανάλυση φωτογραφικού κάδρου
 8. αρχές φωτισμού/φωτομέτρηση/white balance/ζωνικό σύστημα
 9. εργασίες/project
 10. ψηφιακός σκοτεινός θάλαμος με χρήση του προγράμματος Capture one για επεξεργασία raw αρχείων
 11. βασικές αρχές photoshop
 12. φωτοβόλτες
 13. φωτογραφία δρόμου
 14. photoshooting/τεχνικές και tips

Διδάσκει:

Τάσος Σκλαβούνος, φωτογράφος/φωτιστής

πρόγραμμα μαθημάτων

κάθε Δευτέρα ή Τρίτη ή Τετάρτη, 19.00 έως 21.00

Copy link
Powered by Social Snap