Διδάσκουν

Τάσος Σκλαβούνος

O Tάσος Σκλαβούνος είναι φωτογράφος. Ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του Calderone. Έχει δημιουργήσει το φωτογραφικό εργαστήρι του Calderone, όπου και διδάσκει από το 2009. Ασχολείται με την διαφημιστική φωτογραφία αλλά και την καλλιτεχνική φωτογραφία, λάτρης των αναλογικών μηχανών και συγκεκριμένα του μεσαίου και του μεγάλου φορμά. Από το 2000 επιμελείται εικαστικά θεατρικές/χορευτικές παραστάσεις με την χρήση του φωτός, έχει φωτίσει πάνω από 150 παραστάσεις σε Ελλάδα και Eξωτερικό. Διδάσκει ανάλυση και ανάγνωση εικόνας, χρήση του φωτός, ειδικές τεχνικές (high key, low key) και καλλιτεχνική κατεύθυνση.

Μαίρη Μαραγκουδάκη

Η Μαίρη Μαραγκουδάκη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου. Απόφοιτος της σχολής θεάτρου του Άκη Δαβή. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του Calderone. Έχει δημιουργήσει το θεατρικό εργαστήρι του Calderone όπου και διδάσκει από το 2010. Από το 2001 έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 30 παραστάσεις. Ειδικεύεται στο πειραματικό θέατρο, γράφει, διασκευάζει ή συνθέτει τα κείμενα των παραστάσεών της. Σαν ηθοποιός έχει ασχοληθεί με το θέατρο δρόμου – σωματικό θέατρο, το σύγχρονο θέατρο, την performance, τον κινηματογράφο και τον σύγχρονο χορό. Όσο αφορά την φωτογραφία, διδάσκει, κατεύθυνση μοντέλου, σύνθεση εικόνας, κινήματα τέχνης και αφήγηση/ανάγνωση εικόνας.

Βαγγέλης Καλαμπάκας

Ο Βαγγέλης Καλαμπάκας είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και διευθυντής φωτογραφίας. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει έργα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πολυετή διδασκαλία σκηνοθεσίας και διεύθυνσης φωτογραφίας στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη συγγραφή διδακτικού υλικού ως επιστημονικός συνεργάτης για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τη διδασκαλία της οπτικοακουστικής γλώσσας στο πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης». Έχει επίσης συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία με θέμα την κινηματογραφική κατασκευή για το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και για το ψηφιακό αποθετήριο «Κάλλιπος» του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Γιάννης Πετσόπουλος

Ο Γιάννης Πετσόπουλος γεννήθηκε στη πόλη Curitiba της Βραζιλίας το Μάιο του 1952 από Έλληνα πατέρα και Αυστριακή μητέρα. Σπούδασε στη θεατρική σχολή El Galpón στο Montevideo. Συνέχισε τις θεατρικές του αναζητήσεις στην Γαλλία με τον βραζιλιάνου δασκάλου του θεάτρου και μελετητή Augusto Boal και στην Ιταλια με την Rena Mireska του Grotowski Theatre. Το 1985 έρχεται στην Ελλάδα. Δημιουργεί την θεατρική ομάδα «Πολυμήχανοι» με ηθοποιούς που βασική πηγή της δουλειάς της είναι η Ελληνική Μυθολογία και το ανέβασμα έργων διαφόρων δραματουργών της Λατινικής Αμερικής. Ιδρύει το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτιστικής Έκφρασης και Δράσης: Πολυμήχανοι» που σκοπό έχει την προβολή όλων των μορφών τέχνης. Διδάσκει Θέατρο και Απελευθέρωση Εκφραστικών Δυνατοτήτων σε ενήλικους, εφήβους και παιδιά. Πιστεύει ότι η ακαδημαϊκή εκπαίδευση παραμένει ανολοκλήρωτη και τυπική αν δεν συνδυαστεί με την ουσιαστική εκπαίδευση, που πηγάζει από τις εμπειρίες και το συναίσθημα, από την συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας και από την πραγματική επικοινωνία με αυτούς.

Θωμάς Δασκαλάκης

Ο Θωμάς Δασκαλάκης είναι φωτορεπόρτερ, συνιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου NDP και από το 1998 ενεργό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ). Αποφοίτησε από την ESP και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο εργαστήρι φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου και του ΚΕΚ Γαία και σεμιναρια του Φωτογράφου. Από το 1995 συνεργάζεται με εφημερίδες περιοδικά και ηλεκτρονικό Τύπο, ευρείας κυκλοφορίας του Ελληνικού Τύπου και του Διεθνές τύπου ενώ παράλληλα διατηρεί συνεργασία με μεγάλα πρακτορεία του εξωτερικού, κρατικούς και ιδιωτικούς θεατρικούς φορείς της Ελλάδας και γνωστά ονόματα από τον χώρο της μόδας, ενώ φωτογραφίες του έχουν συμπεριληφθεί σε εκδόσεις μουσικών άλμπουμ Ελλήνων καλλιτεχνών.

Γιάννης Μισουρίδης

O Γιάννης Μισουρίδης κατάγεται από τη Βόρειο Ελλάδα. Σπούδασε φωτογραφία και κινηματογράφο στην Αθήνα και τα τελευταιά αποκλειστικά με το ντοκιμαντέρ, τη φωτογραφία δρόμου, τις αφηγήσεις πάσης φύσεως και τη ζωγραφική. Κυκλοφορεί συνεχώς με μια κάμερα στο χέρι, καταγράφοντας αυτό που δεν είναι προφανές. Ντοκιμαντέρ του έχουν προβληθεί σε ξένα και εγχώρια φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει διακρίσεις. Επιλεκτική φιλμογραφία: 2006 “Η συνάντηση”, 2006-2010 “Δρόμοι” (ΕΤ1), 2006 “Μαθήματα-Παθήματα: Τι θα γίνει ο Δημήτρης”, 2009 “Mieko”, 2010 “Lost Bodies'', 2011 “Κρέας”, 2011 “Κωνσταντινουπόλεως 280, Θεσσαλονίκη”, 2013 “Σχετικά με το τέλος του κόσμου”, 2018 “Ανθούλα”. Στοιχεία της φωτογραφικής του δουλειάς υπάρχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο https://misouridisgiannis.tumblr.com/, ενώ ορισμένα στοιχεία της κινηματογραφικής του δουλειάς, εδώ https://www.imdb.com/name/nm2675130/

Γαβριήλ Κουτούλιας

Ο Γαβριήλ Κουτούλιας, είναι φωτογράφος, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1957 και εργάζεται στην Αθήνα. Διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα studio διαφημιστικής φωτογραφίας τα τελευταία 28 χρόνια. Το φάσμα εργασίας του κυμαίνεται από τη διαφημιστική φωτογραφία (φωτογραφήσεις studio, φωτογραφήσεις κατά τη διάρκεια κινηματογραφικών παραγωγών), αρχιτεκτονική φωτογραφία (ξενοδοχεία, εργοστασιακές εγκταστάσεις), φωτογραφία πορταίτου και documentary καθώς και κοινωνικές-καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Συνδυάζει την εικαστικότητα με την τεχνογνωσία και την άριστη ψηφιακή επεξεργασία. Το στούντιο του είναι πλήρως εξοπλισμένο υψηλών προδιαγραφών, που μπορεί να φιλοξενήσει επάξια κάθε είδους οπτικοακουστική παραγωγή. Συνεργάζεται με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες πάνω σε φωτογραφικά project γνωστών μεγάλων εταιριών, καθώς και την έκδοση τουριστικών άλμπουμ Τα τελευταία χρόνια ασχολειται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, έχοντας προγραμματίσει φωτογραφικές εκθέσεις σε Αθήνα και Κρήτη.

Δάφνη Αντωνιάδου

Γεννημένη το 1991 η Δάφνη Αντωνιάδου είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής ΣχολήςΟρχηστικής Τέχνης και του τμήματος φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Το ενδιαφέρον της να εξερευνήσει τα όρια του σύγχρονου χορού σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το Butoh. 'Εχει μαθητεύσει κοντά σε δασκάλους Butoh όπως η Sumako Koseki και η Moeno Wakamatsu και συνεχίζει την εκπαίδευσή της μέχρι και σήμερα. Ο παράγοντας αυτός σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον για τους ασυνήθιστους παραστατικούς χώρους και την σχέση μεταξύ εικόνας και ήχου, την οδήγησαν στην δημιουργία του πρώτου της χορογραφικού έργου 'Matter' σε συνεργασία με τον συνθέτη Constantine Skourlis το οποίο έκανε πρεμιέρα στην Gallery του Betton 7 το 2017 και δέχτηκε θετικές κριτικές. Το 2018 της ανατέθηκε από την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση να αναπτύξει περαιτέρω την συνεργασία της με τον Constantine Skourlis με σκοπό την δημιουργία έργου το οποίο παρουσιάστηκε στο Borderline Festival 2018. Το 2018 συνεργάστηκε με την βραβευμένη με το βραβείο Ίψεν σκηνοθέτη Rafika Chawise στην performance μέσα σε εικαστική εγκατάσταση “AnimaCaptus- Troades“ η οποία παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη και υποστηρίχθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και τον οργανισμό ΝΕΟΝ. Παλιότερα έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με καλλιτέχνες και οργανισμούς όπως η Martha Graham Dance Company, η Jasmin Vardimon, Fluxum Foundation, Millisent Hodson & Kenneth Archer, Antonis Foniadakis και Jakstapoz. Πρόσφατα συνεργάστηκε ως χορεύτρια με την σκηνοθέτη Έφη Μπίρμπα για το έργο της Δον Κιχώτης Βιβλίο ο κεφ ο , 2 , . 23 και ως χορογράφος με την Rafika Chawise για το νέο της έργο Europeana.

Νίκος Παινέζης

Ο Νίκος Παινέζης σπούδασε λυρικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών, στο Guildhall School of Music and Drama, και στη Royal Scottish Academy of Music and Drama. Ως σολίστ (βαρύτονος) έχει συνεργαστεί με τη Λυρική Σκηνή και με τις Opera South, Barefoot Opera (Αγγλία), Opera Piccola (Αυστρία). Συμμετείχε στην ταινία Alcina, που γυρίστηκε στη Νότια Αγγλία, υπό τη σκηνοθεσία της Nichola Bruce. Από το 2000 μέχρι το 2009 ήταν μόνιμο μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ. Συνέθεσε τη μουσική για το θεατρικό έργο «Αιώνιος Προμηθέας», όπου συμμετείχε και ως performer . Eίναι καθηγητής φωνητικής στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, καθώς και μαέστρος της χορωδίας του Ωδείου. Είναι καθηγητής φωνητικής και musical theatre στο New York Acting Studio. Ως διευθυντής χορωδίας παρουσίασε το «Δαυίδ» του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη «Missa Criolla» του Ariel Ramirez στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Κηφισιά, καθώς και τα έργα “Maria de Buenos Aires” (Astor Piazzola), και “Raven (Κωστής Κριτσωτάκης) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου συμμετείχε και ως ηθοποιός στους ρόλους του “Duende” και “narrator” αντίστοιχα.

Μανώλης Βαζαίος

Ο Μανώλης Βαζαίος είναι απόφοιτος της σχολής θεάτρου του Άκη Δαβή. Από το 2009 συνεργάζεται με την καλλιτεχνική εταιρία Modus Faciendi. Σαν ηθοποιός έχει παίξει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Διδάσκει στο Calderone από τον Οκτώβριο του 2014.

Έλενα Γαλάνη

Η Έλενα Γαλάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Μετά από αρκετές μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς τον Βόλο, επέστρεψε στην Αθήνα για σπουδές. Ξεκίνησε με το ΤΕΙ Επισκεπτών Υγείας Αθήνας και συνέχισε με το ΙΕΚ Εφαρμογών Πληροφορικής Αγίων Αναργύρων. Είναι απόφοιτος του 4ετούς προγράμματος ψηφιακής φωτογραφίας του Calderone και τελείωσε το τρίτο έτος του προγράμματος αναλογικής φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου. Την χρονιά 2016-2017 παρακολούθησε πρόγραμμα εξειδίκευσης στον ΑΚΤΟ με αντικειμενο Computer Graphics & Web Design. Εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος έως τον Ιούλιο του 2016. Ασχολείται με την καλλιτεχνική/αρχιτεκτονική φωτογραφία, εργάζεται ως βοηθός φωτογράφου σε studio. Έχει συμμετάσχει σε 4 ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφίες της έχουν παρουσιαστεί στο περιοδικό Kaboom.

Γιώργος Μαστροκόλιας

Ο Γιώργος Μαστροκόλιας έχει γεννηθεί το 1982 και έχει σπουδάσει πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2007 με ιδιαίτερη αγάπη για τη φωτογραφία δρόμου και το πορτρέτο. Εργάζεται στον χώρο του Digital Marketing από το 2010 και πειραματίζεται με το Photoshop από την έκδοση 7 του 2002. Διδάσκει επεξεργασία της φωτογραφίας και μοντάζ τα τελευταία 2 χρόνια και είναι ομιλητής σε θέματα Web από το 2011. Στο ενεργητικό του έχει 3 ομαδικές εκθέσεις και είναι απόφοιτος του 4ετούς προγράμματος σπουδών του Calderone.

Share via