advanced acting course

Μαθήματα υποκριτικής advanced

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Οι Υποψήφιοι Σπουδαστές πρέπει να κλείσουν ραντεβού, για προσωπική συνέντευξη στο 213 00 58 407, με την υπεύθυνη του εργαστηρίου, Μαίρη Μαραγκουδάκη

Η πρώτη συνάντηση/γνωριμία για το τμήμα advanced θα γίνει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:00 στο φουαγιέ του Calderone.

Μαθήματα υποκριτικής advanced/θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων

Διδάσκονται:

Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Οργανικότητα, Εκφορά Λόγου.

Θεατρική κίνηση, σχέση σώματος και χώρου.

Συνεργασία ηθοποιού-σκηνοθέτη.

Θεατρικοί φωτισμοί, η σχέση του ηθοποιού με το φώς.

Η σχέση του ηθοποιού με την κάμερα.

πρόγραμμα μαθημάτων

κάθε Τετάρτη18.00 έως 20.00:

  • Δάφνη Αντωνιάδου (κινησιολογία)

κάθε Δευτέρα18.00 έως 22.00:

  • Μαίρη Μαραγκουδάκη (υποκριτική/σκηνοθεσία)

κάθε Κυριακή12.00 έως 15.00:

  • Γιάννης Πετσόπουλος (υποκριτική/θεατρικό παιχνίδι)

Τα μαθήματα υποκριτικής του τμήματος advanced, αυτή τη χρονιά εντάσσονται στο ερευνητικό πρόγραμμα του calderone. Η έρευνα αφορά την ενοποίηση των τμημάτων υποκριτικής και σκηνοθεσίας θεάτρου. Όσοι παρακολουθούν την κατεύθυνση υποκριτικής, εκτός από το βασικό μάθημα υποκριτικής τέχνης, παρακολουθούν και τα τμήματα σύγχρονού χορού/κινησιολογίας, αλλά και το τμήμα θεατρικού παιχνιδιού. 

Αυτό το τμήμα απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει το τμήμα beginners ή σε άτομα που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα στο παρελθόν σε εργαστήρι ή δραματική σχολή και δεν έχουν ολοκληρώσει των κύκλο των σπουδών τους. Πρόκειται για το 2ο έτος από τα συνολικά τέσσερα έτη του εργαστηρίου μας.

Με την ολοκλήρωση και των 4 ετών δίνεται στους σπουδαστές Βεβαίωση Σπουδών. Το calderone είναι φορέας αναγνωρισμένος από το Υπουργείου Πολιτισμού με αριθμό Μητρώου 8377.

Τα μαθήματα  είναι οχτώ ώρες την εβδομάδα από τις οποίες οι έξι ώρες είναι τα βασικά μάθηματα υποκριτικής και οι δύο είναι Διδάσκονται: υποκριτική, κινησιολογία, αυτοσχεδιασμός, θεατρικές τεχνικές και μέθοδοι.

Στο μάθημα της υποκριτικής εμβαθύνουμε στην ενσάρκωση του ρόλου, την ερμηνεία, την ανάλυση του κειμένου, δουλεύοντας σε σύγχρονα αλλά και κλασσικά κείμενα.

Βασικοί άξονες της δουλειάς μας είναι το «εδώ και τώρα», η σωματοποίηση του κειμένου και του ρόλου.

Τα μαθήματα γίνονται στο pocket theater που είναι χώρος ειδικά διαμορφωμένος για μαθήματα και παραστάσεις. Στο τέλος Ιουνίου κάθε χρονιάς οι σπουδαστές παρουσιάζουν στο «7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του calderone» την παράστασή του τμήματος τους.

Εκτός από την παράσταση οι σπουδαστές του εργαστηρίου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δράσεις που διοργανώνονται από το Calderone μέσα στη χρονιά, όπως συμμετοχή σε κινηματογραφικά γυρίσματα, performances κλπ. Ανάλογα με τις δράσεις του χώρου κάθε χρόνο. Όλοι οι καθηγητές του εργαστηρίου είναι εν ενεργεία καλλιτέχνες, έμπειροι και ειδικευμένοι στο αντικείμενό τους.

Ο κύκλος μαθημάτων όλων των τμημάτων ξεκινάει αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου με την παράσταση και το φεστιβάλ σπουδαστών.

Η τέχνη του θεάτρου και ταυτόχρονα του ηθοποιού μετράνε τρεις χιλιάδες χρόνια ύπαρξης. Κάθε τέχνη υπάρχει και διαμορφώνεται σε άμεση σχέση με την χρονική περίοδο, τις κοινωνικές συνθήκες, σχεδόν πάντα τις πολιτικό-οικονομικές καταστάσεις αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις της κάθε εποχής. Με αυτόν τον τρόπο η τέχνη καταφέρνει σε όλους τους καιρούς να παραμένει ζωντανή, εφόσον πάντα αναφέρεται στο «εδώ και τώρα» και πηγάζει από αυτό. Η τέχνη του ηθοποιού ξεκινάει τον 6ο αιώνα π.Χ. σαν μίμηση, εξελίσσεται σε φόρμα, περνάει μέσα από την υπερβολή και φτάνει στη σημερινή εποχή στην αφαίρεση με στόχο τη φυσικότητα.

Απευθυνόμαστε σε:

Ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά αλλά δεν έχουν τον χρόνο και τα χρήματα που απαιτούν οι σπουδές σε μια δραματική σχολή.

Αλλά και σε ανθρώπους που έχουν ήδη τελειώσει έναν κύκλο σπουδών (σχολή – εργαστήρι) και θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, και παράλληλα να συμμετέχουν σε μια θεατρική ομάδα.

Συνδρομή:

720Є+24% ετήσια συνδρομή

Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής

τρόπος πληρωμής: 30% με την εγγραφή σας και το υπόλοιπο 70% με την έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς.

Για όποιον/α επιθυμεί να εξοφλήσει όλο τον κύκλο από την αρχή της σπουδαστικής χρονιάς δίνεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού.

Κατόπιν συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του υπόλοιπου 70% σε εννέα μηνιαίες δόσεις των 56Є, στους σπουδαστές.

H προκαταβολή 30% δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που ο σπουδαστής αποχωρήσει από τα μαθήματα.

Στην συνδρομή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Για τους σπουδαστές που κατόπιν συμφωνίας θα πληρώνουν σε ισόποσες δόσεις, η συνδρομή δίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Διδάσκουν:

Μαίρη Μαραγκουδάκη (ηθοποιός, σκηνοθέτις)

Γιάννης Πετσόπουλος (σκηνοθέτης, ηθοποιός)

Δάφνη Αντωνιάδου (χορεύτρια, χορογράφος)

Tάσος Σκλαβούνος (φωτιστής/φωτογράφος)

Υπεύθυνη Μαθημάτων: Μαίρη Μαραγκουδάκη

Copy link
Powered by Social Snap