Σχόλια Σπουδαστών

…καθημερινότητα…χαρές …λύπες…διαφωνίες..γνώμες…. δημιουργία τελικά…

Για μένα το studio είναι μια μεγάλη οικογένεια με ότι μια οικογένεια συνεπάγεται. Καθημερινότητα…χαρές …λύπες…διαφωνίες..γνώμες…. δημιουργία τελικά. Όλοι με έναν κοινό στόχο και μια κοινή μεγάλη αγάπη για αυτό που λέμε τέχνη. Εγώ προσωπικά ευχαριστώ κάθε ένα ξεχωριστά όλα τα μέλη αυτής της υπέροχης οικογένειας…γιατί υπάρχουμε….συμπορευόμαστε….δημιουργούμε…και μπορούμε και ονειρευόμαστε σε κόντρα για όνειρα εποχές! Καλή μας συνέχεια!!!

Αγγελική Χούμα

…νοσταλγώ τις πρωινές συναθροίσεις πριν το κουδούνι χτυπήσει…

Σε ένα δημιουργικό κινηματογραφικό ταξίδι είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω την χρονιά που μας πέρασε με τον Βαγγέλη Καλαμπάκα, στον φιλόξενο πολυχώρο του Studio Melenikou. Κι ενώ έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές (μετά το τέλος του «σχολείου») ανυπομονώ ήδη για την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων και νοσταλγώ τις πρωινές συναθροίσεις πριν το κουδούνι χτυπήσει. Ευχαριστώ την Μαίρη Μαραγκουδάκη και τον Τάσο Σκλαβούνο, που μέσα από τα διάφορα μαθήματα που κάνουν στον χώρο τους, γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά και πήρα μέρος σε εικαστικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν εκεί.

Μαρία Σαράντου

…έμαθα πολλά, έχω να μάθω άλλα τόσα…

Αν αγαπάς την φωτογραφία στο Studio Μελενίκου την μαθαίνεις δίχως όρια! Πραγματικά με ατελείωτες ώρες εξάσκησης και πρακτικής. Γνώσεις, υπομονή και φιλικότητα από τον Τάσο Σκλαβουνο και τους συνεργάτες του και ένα άρτιο εξοπλισμένο στούντιο για την ερασιτεχνική και επαγγελματική φωτογραφία. Έμαθα πολλά, έχω να μάθω άλλα τόσα… Προσωπικά ευχαριστώ… “

Ελένη Πατρινού

…ζωγραφίζουν αινιγματικά χαμόγελα στο Καταφύγιο Ονείρων μας…

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος στο Studio Μελενίκου. Ένας χρόνος μέσα σε ζεστά χαμόγελα και ανήσυχα βλέμματα. Προκλήσεις, δουλειά και αγωνία. Προκλήσεις! Χαμόγελα και νεύρα… Απαντήσεις και ερωτήματα. Δουλειά. Σκιρτήματα… Συναντήσεις όπου πλέκονται τα όνειρα. Σε μάτια που γυαλίζουν. Χέρια ανοιχτά. Ανάσες που τρέχουν αθόρυβα. Βλέφαρα που ανοιγοκλείνουν. Σκέψεις που σκορπίζονται σιωπηλά στον αέρα και ζωγραφίζουν αινιγματικά χαμόγελα στο Καταφύγιο Ονείρων μας. Και φέτος πάλι μαζί, Συνεχίζουμε…

Αρτεμισία Αριδάκη

…το καλύτερο και το ιδανικότερο μέρος εκμάθησης…

Εάν πραγματικά θες να μάθεις Φωτογραφία, το καλύτερο και το ιδανικότερο μέρος εκμάθησης, ανεπιφύλακατα ειναι το Studio Μελενίκου. Μαθαίνεις από το Α μέχρι και το Ω τα πάντα για την φωτογραφία. Οι εκπαιδευτές είναι άψογοι άνθρωποι και άψογα καταρτισμένοι σε αυτό που σε διδάσκουν και το μέλημα τους μέσα απο την θεωρία και την πράξη, είναι να δημιουργούν καταρτισμένους φωτογράφους! Είναι από τους ελάχιστους χώρους που διαθέτει πραγματικό και πλήρως εξοπλισμένο στούντιο φωτογράφισης κατι οποίο το συναντάς μόνο σε σοβαρούς επαγγελματικούς χώρους!!

Γιώργος Δαλιάνης

…είναι το καλλιτεχνικό/θεατρικό μου σπίτι…

Το studio Μελενίκου είναι το καλλιτεχνικό /θεατρικό μου σπίτι για δεύτερη χρονιά φέτος.Παρακολουθώ το επαγγελματικό εργαστήρι της υποκριτικής που εντάσσονται και τα μαθήματα της κίνησιολογίας του τραγουδιού και του αυτοσχεδιασμού.Καταφέραμε την πρώτη χρονια ως πρωτοετής να παρουσιάσουμε street theatre στο Καρναβάλι του Δήμου Κεραμεικού, να παρουσιάσουμε 6 μονόπρακτα έργα και 8 τραγούδια ως χορωδία στο Στούντιο .Την Δεύτερη χρονιά να συμμετέχουμε οι δευτεροετής σε επαγγελματική παράσταση όλο το Χειμώνα στο Στούντιο και να ανεβάσουμε και ένα έργο το καλοκαίρι ως ομάδα.Όλους τους καθηγητές του Στουντιο σας ευχαριστώ πολύ για αυτό το υπέροχο ταξίδι.για τις γνώσεις ,την εμπειρία και όλα τα συναισθήματα που γεννήθηκαν σε ότι ζήσαμε.Μαιρη Μαραγκουδάκη, Τάσο Σκλαβούνο,Μανώλη Βαζαίο, Νίκο Παινέζη,Μαρία Αγγελου σας ευχαριστώ.θα κλείσω με την φράση της αγαπημένης μου δασκάλας Μαίρη Μαραγκουδάκη λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή μας παράσταση. “Εδώ υπηρετούμε την τέχνη ,το μόνο που σας ζητώ είναι να είστε αληθινοί”!..Τα είπε όλα…

Βούλα Μαστρογιάννη

…είναι ένας χώρος που “αγκαλιάζει “τους σπουδαστές του…

Το εργαστήρι υποκριτικής που συμμετέχω είναι ένας χώρος που “αγκαλιάζει “τους σπουδαστές του. Φέτος ήταν μια πολύ δημιουργική και ουσιαστική χρόνια. Με πολύ όρεξη, υπομονή και επιμονή καταφέραμε να βγάλουμε αξιοπρεπώς ένα δύσκολο ανέβασμα του έργου: ¨η ώρα του λύγκα¨ σε συγγραφή του Περ Όλον Ενκβιστ. Σε όλο αυτό συνέβαλε η προετοιμασία και τα μαθήματα που παρακολουθήσαμε όλη τη χρονιά (αυτοσχεδιασμοί, κινησιολογία, μαθήματα φωνητικής, ουδέτερη μάσκα και φώτα!). Ευχαριστώ όλους τους δασκάλους γι αυτό το ταξίδι και για το ομαδικό πνεύμα που κυριαρχεί.

Δήμητρα Τσαγγούρη

…σας νιώθουμε οικογένεια…

Όταν αγαπάς πολύ και έχεις πάθος για την τέχνη που υπηρετείς μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί αυτό να φέρει ! Έτσι και οι άνθρωποι του studio Μελενίκου κατάφεραν να με κάνουν να πιστεύω ότι και εγώ μπορώ να εκφράσω τις καλλιτεχνικές ανησυχίες μου ελεύθερα αλλά πλέον κατηρτισμένα με σοβαρότητα και με πολλες γνώσεις ώστε να αισθάνομαι και σίγουρη γι’αυτό που κάνω .. Σας νιώθουμε οικογένεια !

Σοφία Μοιραράκη

…ραντεβού λοιπόν τον Σεπτέμβριο…

Διαβάζοντας τα testimonials των συμμαθητών μου στο εργαστήρι φωτογραφίας Studio Μελενίκου, διαπιστώνω με ζήλεια πόσα πολλά έχασα που δεν μπόρεσα λόγω ανελαστικών επαγγελματικών υποχρεώσεων να παρακολουθήσω το Γ έτος. Με παρηγορεί το γεγονός ότι τα δύο έτη που παρακολούθησα έμαθα τόσα πράγματα που σε συνδιασμό με τον καλλιτεχνικό αέρα, το φιλικό και συναδελφικό κλίμα, τον επαγγελματισμό σε απόλυτο σημείο που κυριαρχούν σε κάθε σημείο του Studio Μελενίκου το κάνουν μοναδικό στο είδος του! Ραντεβού λοιπόν τον Σεπτέμβριο, γιατί σαν το Studio Μελενίκου δεν υπάρχει κανένα άλλο!

Λαμπαρδάκης Μάνος

…όμορφοι άνθρωποι, που αγαπούν και υπηρετούν την Τέχνη…

Στο Studio Μελενίκου ξεκίνησα το 2015 με το Beginners Photography Course και κάθε χρονιά προσέθετα και ένα νέο αντικείμενο σπουδών. Έτσι φέτος είμαι στο Professional Photography course, και από Σεπτέμβρη στο Advanced Analog course και στο Advanced Acting course. Πέρα από την ποιότητα της διδασκαλίας η οποία είναι εξαιρετικά υψηλή, έμεινα στο Studio Μελενίκου λόγω των ανθρώπων του. Ο Τάσος, η Μαίρη και το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό είναι εκτός από σωστοί επαγγελματίες, όμορφοι άνθρωποι, που αγαπούν και υπηρετούν την Τέχνη. Πέρα από τις τεχνικές και καλλιτεχνικές γνώσεις που έχω πάρει είναι σημαντική για μένα και η ανταλλαγή απόψεων με αποτέλεσμα την διεύρυνση του πνεύματος και την προσωπική μου εξέλιξη σαν άνθρωπος, καλλιτέχνης και μελλοντική επαγγελματίας. Ο χώρος είναι ζεστός, φτιαγμένος από τους ανθρώπους του με αγάπη και κάθε γωνιά του έχει κάτι να σου προσφέρει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα μου έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Έλενα Γαλάνη

…η αμεσότητα – μεταδοτικότητα που υπάρχει εδώ είναι φανταστική…

Studio Melenikou, Τάσος & Μαίρη πάνω από όλα άνθρωποι με ταλέντο σε αυτό που κάνουν. Έχοντας γυρίσει και κάνει πολλά σεμινάρια από Έλληνες και ξένους από ειδικούς και μη της φωτογραφίας, και πηγαίνοντας και σε άλλα εργαστήρια έχω να παραθέσω ότι η αμεσότητα – μεταδοτικότητα που υπάρχει εδώ είναι φανταστική. Το να επικεντρώνονται περισσότερο στις ανάγκες του καθενός κάνει το εργαστήριο ακόμα πιο ελκυστικό, και συνάμα πιο ενδιαφέρον. Μπορώ να πω ότι αυτά που μαθαίνω και εξασκώ, με κάνει καλύτερο σε αυτό που αγαπάω, και θέλω να το συνεχίσω μέχρι τέλους… Προσωπικά το συστήνω ανεπιφύλακτα σε ανθρώπους που αγαπάνε την φωτογραφία και την υποκριτική, σε επαγγελματίες και μη έχοντας κάποιες γνώσεις ακόμα και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν τίποτα απλά μόνο θέλουν να μάθουν. Και τέλος πρόσφατα παρακολούθησα και ένα σεμινάριο με τον George Mastro για την προχωρημένη εκμάθηση Photoshop απλά φοβερό και κατατοπιστικό για τις ανάγκες που έχει ένα φωτογράφος. Μπράβο και συνεχίστε έτσι και φέτος μαζί σας θα είμαι…

Χρήστος Ελένης

…ζήτησα να συνεχίσω γιατί πιστεύω πως έχω άλλα τόσα να μάθω…

Μέσα σε 3 χρόνια στο studio Μελενίκου, κατάφερα να φωτογραφίσω σε studio, σε εξωτερικούς χώρους με fill in τεχνική, να πάρω μέρος σε μονοήμερα φωτογραφικά event, να παρευρεθώ σε επιδείξεις μόδας, να φωτογραφίσω γυμνό, να χρησιμοποιήσω μία 10×12,5, να μάθω τεχνικές για προϊοντική φωτογράφιση, να μάθω ιστορία της τέχνης/φωτογραφίας/κινηματογράφου, να γυρίσω ένα ντοκιμαντέρ, να διδάξω τεχνικές Photoshop σε συμμαθητές, να πάρω μέρος σε 3 εκθέσεις….και πάνω από όλα να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους που με βελτίωσαν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Παρόλο που τελείωσε το 3ετές πρόγραμμα, ζήτησα να συνεχίσω γιατί πιστεύω πως έχω άλλα τόσα να μάθω!

George Mastro

…έμαθα περισσότερα απ’όσα μπορούσα να φανταστώ…

Την φωτογραφία δεν την φανταζόμουν ως μία ενασχόληση με την οποία θα έμπαινα σε τόσο βάθος. Δεν θεωρούσα ότι η τέχνη θα μπορούσε να με κάνει να νιώσω πιο γεμάτος εσωτερικά. Ευχαριστώ το Στούντιο Μελενίκου που απέδειξε ότι ήμουν λάθος. Κοντά στους άρτια καταρτισμένους δασκάλους αλλά πάνω απ’όλα σωστούς ανθρώπους τα τελευταία περίπου 2 έτη έμαθα περισσότερα απ’όσα μπορούσα να φανταστώ πάνω στην καλλιτεχνική και όχι μόνο φωτογραφία.

Γιάννης Καραχάλιος
Copy link
Powered by Social Snap