advanced acting course

μαθήματα υποκριτικής προχωρημένων

Advanced acting course

Η πρώτη συνάντηση/γνωριμία/εγγραφή για το θεατρικό εργαστήρι θα γίνει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00 στο φουαγιέ του studio Μελενίκου όπου θα καθοριστούν οι μέρες και οι ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων

διδάσκονται:

Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Οργανικότητα, Εκφορά Λόγου.

Θεατρική κίνηση, σχέση σώματος και χώρου.

Φωνητική, τραγούδι, σωστή χρήση αναπνοής, τοποθέτηση φωνής μέσα από το σώμα.

Θεατρικοί φωτισμοί, η σχέση του ηθοποιού με το φώς.

 

θεατρικό εργαστήρι τμήμα Advanced

  • 16.00 έως 18.00, εναλλαξ, Δάφνη Αντωνιάδου (κινησιολογία), Νίκος Παινέζης (φωνητική), Μανώλης Βαζαίος (αυτοσχεδιασμός), Bαγγέλης Πιτσιλός (latin/tango dance), Τάσος Σκλαβούνος (φωτισμοί, σκηνικός χώρος)
  • 18.00 έως 22.00, Μαίρη Μαραγκουδάκη (υποκριτική)

Στο θεατρικό εργαστήρι μας, το τμήμα advanced απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει το τμήμα beginners ή σε άτομα που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο παρελθόν σε εργαστήρι ή δραματική σχολή και δεν έχουν ολοκληρώσει των κύκλο των σπουδών τους.

Τα μαθήματα είναι έξι ώρες την εβδομάδα από τις οποίες οι τέσσερις ώρες είναι το βασικό μάθημα υποκριτικής και οι δύο είναι εναλλάξ: τραγούδι, κινησιολογία, σωματικό θέατρο, σχέση ηθοποιού με φως.

Οι σπουδαστές του τμήματος έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και το δίωρο μάθημα αυτοσχεδιασμού προαιρετικά μια φορά τον μήνα. Στο μάθημα της υποκριτικής εμβαθύνουμε στην ενσάρκωση του ρόλου, την ερμηνεία, την ανάλυση του κειμένου, δουλεύοντας σε σύγχρονα αλλά και κλασσικά κείμενα.

Βασικοί άξονες της δουλειάς μας είναι το «εδώ και τώρα», η σωματοποίηση του κειμένου και του ρόλου.

Τα μαθήματα γίνονται στο pocket theater που είναι χώρος ειδικά διαμορφωμένος για μαθήματα και παραστάσεις. Στο τέλος Ιουνίου κάθε χρονιάς οι σπουδαστές παρουσιάζουν στο «7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του studio Μελενίκου» την παράστασή του τμήματος τους.

Εκτός από την παράσταση οι σπουδαστές του εργαστηρίου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δράσεις που διοργανώνονται από το studio Μελενίκου μέσα στη χρονιά, όπως συμμετοχή σε κινηματογραφικά γυρίσματα, performances κλπ. Ανάλογα με τις δράσεις του χώρου κάθε χρόνο. Όλοι οι καθηγητές του εργαστηρίου είναι εν ενεργεία καλλιτέχνες, έμπειροι και ειδικευμένοι στο αντικείμενό τους.

Ο κύκλος μαθημάτων όλων των τμημάτων ξεκινάει αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου με την παράσταση και το φεστιβάλ σπουδαστών.

Η τέχνη του θεάτρου και ταυτόχρονα του ηθοποιού μετράνε τρεις χιλιάδες χρόνια ύπαρξης. Κάθε τέχνη υπάρχει και διαμορφώνεται σε άμεση σχέση με την χρονική περίοδο, τις κοινωνικές συνθήκες, σχεδόν πάντα τις πολιτικό-οικονομικές καταστάσεις αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις της κάθε εποχής. Με αυτόν τον τρόπο η τέχνη καταφέρνει σε όλους τους καιρούς να παραμένει ζωντανή, εφόσον πάντα αναφέρεται στο «εδώ και τώρα» και πηγάζει από αυτό. Η τέχνη του ηθοποιού ξεκινάει τον 6ο αιώνα π.Χ. σαν μίμηση, εξελίσσεται σε φόρμα, περνάει μέσα από την υπερβολή και φτάνει στη σημερινή εποχή στην αφαίρεση με στόχο τη φυσικότητα.

 

Σε ποιους απευθυνόμαστε:

Σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά αλλά δεν έχουν τον χρόνο και τα χρήματα που απαιτούν οι σπουδές σε μια δραματική σχολή.

Σε ανθρώπους που έχουν ήδη τελειώσει έναν κύκλο σπουδών (σχολή – εργαστήρι) και θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, και παράλληλα να συμμετέχουν σε μια θεατρική ομάδα.

 

Συνδρομή:

450Є για όλο τον κύκλο, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής ανά μήνα 50Є στους σπουδαστές.

Διδάσκουν:

Μαίρη Μαραγκουδάκη (ηθοποιός, σκηνοθέτις)

Δάφνη Αντωνιάδου (χορεύτρια, χορογράφος)

Bαγγέλης Πιτσιλός (ηθοποιός, χορευτής)

Νίκος Παινέζης (τραγουδιστής όπερας)

Μανώλης Βαζαίος (ηθοποιός)

Tάσος Σκλαβούνος (φωτιστής)

Υπεύθυνη Μαθημάτων: Μαίρη Μαραγκουδάκη

Share via