Τμήμα Κινησιολογίας/Σύγχρονου Χορού

Δάφνη Αντωνιάδου

Τμήμα Κινησιολογίας/Σύγχρονου Χορού

Αναπνοή, αντίληψη, διαθεσιμότητα, χρόνος, χώρος, ενέργεια, μουσική, συνεργασία, δημιουργικότητα όλα με κύριο άξονα την κίνηση, είναι τα θέματα που εξερευνούμε στο μάθημα της Δάφνης Αντωνιάδου. Με επιρροές από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού και του butoh προσεγγίζουμε το σώμα και κατ’ επέκταση την κίνηση χορευτικά, τεχνικά, αλλά και ως εμπειρία και εργαλείο δημιουργίας.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα και σε όσους αναζητούν διαφορετικούς δρόμους για την προσέγγισή της κίνησης.

Ημέρα και ώρες

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Παρασκευή 18.00 έως 20.00 στο pocket theater του calderone.

Πρώτη συνάντηση/μάθημα γνωριμίας την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.00, απαραίτητη προυπόθεση για την διεξαγωγή του μαθήματος, άνετα ρούχα.

Δηλώστε συμμετοχή λόγω περιορισμένου αριθμού ατόμων

Διάρκεια μαθημάτων από αρχές Σεπτέμβριο έως και τέλος Ιουνίου.

Τα μαθήματα είναι 4 φορές τον μήνα, διάρκειας 2 ωρών, τα μαθήματα γίνονται κάθε Παρασκευή, από αρχές Σεπτεμβρίου έως και τον Ιούνιο.

Στο τέλος Ιουνίου κάθε χρονιάς οι σπουδαστές παρουσιάζουν στο «7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του calderone» μια performance χορού του τμήματος τους, σε επιμέλεια/διδασκαλία Δάφνης Αντωνιάδου.

 

Συνδρομή:

500Є+24% ετήσια συνδρομή

Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής

τρόπος πληρωμής: 30% με την εγγραφή σας και το υπόλοιπο 70% με την έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς.

Για όποιον/α επιθυμεί να εξοφλήσει όλο τον κύκλο από την αρχή της σπουδαστικής χρονιάς δίνεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού.

Κατόπιν συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του υπόλοιπου 70% σε δέκα μηνιαίες δόσεις των 35Є, στους σπουδαστές.

Στην συνδρομή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Για τους σπουδαστές που κατόπιν συμφωνίας θα πληρώνουν σε ισόποσες δόσεις, η συνδρομή δίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Οι Υποψήφιοι Σπουδαστές για το τμήμα κινησιολογίας/σύγχρονου χορού, πρέπει να κλείσουν ραντεβού, για την πρώτη συνάντηση/μάθημα γνωριμίας στο 213 00 58 407, με την υπεύθυνη του εργαστηρίου, Μαίρη Μαραγκουδάκη.

Τα μαθήματα ξεκινάνε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Δάφνη Αντωνιάδου είναι ανεξάρτητη χορογράφος, περφόρμερ και χορεύτρια. Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2016) και από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών (2014). Το ενδιαφέρον της να εξερευνήσει τα όρια του σύγχρονου χορού σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το Butoh. Έχει μαθητεύσει κοντά σε δασκάλες Butoh, όπως η Sumako Koseki και η Moeno Wakamatsu, και συνεχίζει την εκπαίδευσή της μέχρι και σήμερα.

To 2017 δημιούργησε το πρώτο της χορογραφικό έργο, “Matter”, σε συνεργασία με τον συνθέτη Constantine Skourlis και τον εικαστικό Στάθη Δογάνη, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην Gallery του Beton7.

Το 2018, της ανατέθηκε από το Borderline Festival της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση να αναπτύξει περαιτέρω τη συνεργασία της με τον Constantine Skourlis, με σκοπό τη δημιουργία έργου το οποίο παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ. Την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε ως περφόρμερ με τη σκηνοθέτιδα Ραφίκα Σαουίς για την περφόρμανς μακράς διαρκείας «AnimaCaptus – Τρωάδες», η οποία παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Το 2019, συνεργάστηκε ως χορεύτρια με τη σκηνοθέτιδα Έφη Μπίρμπα για το έργο της, «Δον Κιχώτης, Βιβλίο 2ο, κεφ. 23o», και συμμετείχε στο έργο του Christof Migone, “Mixer”, που παρουσιάστηκε στο Borderline Festival 2019. Τέλος, χορογράφησε τη “Europeana” της Ραφίκα Σαουίς, μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και των Ibsen Awards.

Το 2020 παρουσίασε στο φεστιβάλ νέων χορογράφων τη νέα της χορογραφική δουλειά «Vanishing Point» σε συνεργασία με τον χορευτή και χορογράφο Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου. Επίσης συμμετείχε στην παράσταση «Splendidissima Gemma Recomposing Hildegard» σε σύνθεση του Constantine Skourlis και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών.

Στο παρελθόν, έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με καλλιτέχνες και οργανισμούς όπως οι Martha Graham Dance Company, Jasmin Vardimon, Fluxum Foundation, Millicent Hodson & Kenneth Archer και Jukstapoz.

Share via