το 10ο φεστιβάλ Φιστικιού και το studio Μελενίκου

9 Σεπτεμβρίου, 2018

Στην Αίγινα στις 13-16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού. Ένα φεστιβάλ με σκοπό την ανάδειξη του μοναδικού καρπού της φιστικιάς, ενός Π.Ο.Π. προϊόντος, με την ιδιαίτερη γεύση, χρώμα και νοστιμιά.

Το 10ο επετειακό φεστιβάλ πλουσιότερο από ποτέ, περιλαμβάνει πολυποίκιλες εκδηλώσεις, ένα εξαιρετικό δρώμενο, ένα ταξίδι στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και το μέλλον.

Στα πλαίσια των δράσεων μας, ξεκινάμε με το 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας, ντύνοντας εικαστικά την τελετή έναρξης στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00.

Ένα εικαστικό installation από τον Τάσο Σκλαβούνο και χειρισμό της Νάντιας Χατζάκη σε όλο το παραλιακό μετώπο της πόλης που υποστηρίζει το δρώμενο της ομάδας του Βαγγέλη Πιτσιλού.

Παραλληλα ξεκινάνε τα γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το Φεστιβάλ, σε σύλληψη/σκηνοθεσία Μαίρης Μαραγκουδάκη και την ομάδα της, Γιώργο Μαστροκόλια και Χρυσάνθη Ανδριανοπούλου.

Επίσης συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, γαστρονομία, εκδηλώσεις παιδικής ψυχαγωγίας κ.α.

Το Φεστιβάλ είναι σημαντικότατος θεσμός καθόσον συντελεί στην στρατηγική προβολή του νησιού, του τοπικού προϊόντος, των επιχειρήσεων, της κουλτούρας και της δημιουργικότητας, ενώ μέσω της εξωστρέφειας που διαθέτει, ενισχύει την καλλιτεχνική δημιουργία και τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη. Ο δήμος σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Α και την Περιφέρεια Αττικής στοχεύουν στην ανάδειξη του branding του νησιού ώστε να καταστεί η Αίγινα κορυφαίος τουριστικός προορισμός, προσφέροντας μοναδικές αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες ανά destination – 365 μέρες το χρόνο.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Share via
Copy link
Powered by Social Snap